Радев явно си мисли, че само ядем депутатски кюфтета, ядосан Симеонов

20.01.2017 г. 09:15:05 ч.
/ ИА Добруджа
Радев явно си мисли, че само ядем депутатски кюфтета, ядосан Симеонов
Аз и моите колеги, които напуснахме при речта на Румен Радев, се почувствахме унизени. Ние се почувствахме отвратително, че някакъв човек, който сега влиза в политиката, ни казва, че ни остава една седмица. Това заяви в студиото предаването "Денят започва" по БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Той е ядосан, че новоизбраният президент явно залага на "общото схващане и плямпане", че народните представители са едни хора, отишли в Народното събрание само да ядат депутатските кюфтета. "Този човек явно си мисли, че за нас е страхотен кеф да сме депутати", гневи се Симеонов. 
Патриотът изтъкна, че той и колегите му имат с какво да се похвалят като свършено за тези две години. За това време направили повече, отколкото други Народни събрания, които са изкарали пълен мандат.
Валери Симеонов припомни, че все още сме парламентарна република и парламентът е най-висшият орган. Когато станем президентска, тогава Радев можел да си позволи да говори така.
"С какво самочувствие този човек, който е влязъл преди няколко дни в политиката, ще се отнася с нас по този начин", продължава да се гневи Валери Симеонов. "Този човек знае ли, че някои хора получиха инсулти", попита той.
Симеонов подчерта, че са писали първата двойка на президента Румен Радев. Патриотът попита дали Радев има представа колко е трудно в парламента, когато имало една шепа хора да прокарат закони.
"Какво елементарно първосигнално мислене. Той си мисли, че президентството е състояние, а не дълг", подчерта Симеонов. Той допълни, че ще дадат 100 дни на президента, за да видят дали ще започне да решава тежките проблеми, които е изредил. Обвини го, че в речта си все едно е прочел статия на вестник "Работническо дело".
По думите му преди да влезе в Народното събрание, Румен Радев е трябвало да се запознае с порядките там. Когато държал 20-минутна реч нормално било да очаква хората да не внимават. 
"Влиза той в парламента и с него една висока жена. Той е президент, това не е царското семейство. При депутатите пак влиза с тази висока жена", продължава Валери Симеонов с критиките към Радев.
Валери Симеонов е недоволен също, че Румен Радев е правил описание на проблемите, но не е казал какво иска да направи. Патриотът иска да знае какво предприеме Радев относно доклада за външна намеса на Турция в България. Пита дали той ще отзове Надежда Нейнски заради нейното поведение. Тя сега подготвя вечер на тангото, това е основното й занимание сега. Искам да знам дали ще продължи грешките на стария президент, настоява патриотът.
Той изброи някои от постиженията на този парламент, подчертавайки, че това са само постиженията на Патриотичния фронт. Симеонов се похвали, че сме първата държава, която почти завършва оградата по границата с неевропейска и мюсюлманска държава. Не са допуснали увеличаване на цената на тока за бита. Въведохме строг контрол и ограничение върху сечта. Променихме Конституцията и постигнахме мнозинство за това с всички останали колеги. Бяхме едни от първите, които забранихме замотаването на лица с бурки. Намалихме избирателните секции зад граница, признахме арменския геноцид, за ракията - хората, бяха пред фалит, продължи да изброява Симеонов. Решен е проблемът с казаните за ракия. При предишните промени много представители на бранша били заплашени от фалит.
Запитан къде патриотите са се разминали с управляващите, Валери Симеонов отговори, че на много места.
Патриотите имат основна цел да продължат изтъргването на ДПС от всички позиции на властта и спиране на кранчетата, откъдето тече, за да прокарват протурска политика.
Държавата трябва да накара циганите да си пращат децата на училище. В образованието има много тежки недъзи. Валери Симеонов иска финансово стимулиране за образовани семейства с до 3 деца. Не като циганските люпилни с 12 деца, които искат да има ракия на масата и щастие в леглото, подчерта той.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Началникът на отбраната: Българите трябва да са уверени в своята сигурност
Началникът на отбраната: Българите трябва да са уверени в своята сигурност
Богослужения за Второ Възкресение
Богослужения за Второ Възкресение
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение
121 години от смъртта на Гоце Делчев
121 години от смъртта на Гоце Делчев



Яндекс.Метрика