Раздор с Уилям праща Хари и Меган в Африка

28.04.2019 г. 08:36:37 ч.
/
Раздор с Уилям праща Хари и Меган в Африка
Няма да бъда крал, така че мога да правя каквото си искам. Тези думи излизат внезапно от устата на принц Хари преди около 30 години по време на разправия с брат му Уилям. Двете момчета пътуват в кола и се налага майка им - принцеса Даяна, да се намеси, за да потуши шумния спор. Когато се скарва на Хари, принцът и отвръща с въпросното запомнящо се изречение.
Свидетел на случката е личният бодигард на Даяна - Кен Уорф. През последните дни той е желан събеседник от британските медии, тъй като отново много се говори и пише за кавга между двамата братя. Но ако разправиите в детството са можели да останат скрити, нещата сега изглеждат коренно различни. Още повече че след развода на родителите им и ранната смърт на майка им братята винаги се поддържаха и демонстрираха топли отношения.
Или поне така изглеждаше до 21 април, когато на традиционната великденска служба в катедралата в Уиндзор двамата се държаха като непознати. Принцовете не дойдоха заедно, както обичайно правят на празнични събирания на кралската фамилия, и не бяха забелязани да си говорят.
Поведението им засили подозренията за разрив, които витаят от известно време. Допълнително масло в огъня наля и разкритие на “Сънди таймс” в същия ден, че Хари и съпругата му Меган обмислят да се преместят да живеят в Африка след раждането на първото им дете, което се очаква до дни. Според изданието се обсъжда херцозите на Със*кс да бъдат натоварени с международна дейност, която да съчетава представителство на монархията и благотворителност. За автор на идеята се сочи британският дипломат и специален съветник на принцовете по конституционни и международни въпроси Дейвид Манинг.
Източници на “Дейли Телеграф” разкриват, че принц Уилям бил шокиран, когато научил, че е планирано личният му секретар Саймън Кейс да играе ключова роля в обсъждането на африканския план. Според изданието е малко вероятно той да бъде реализиран, но мълчанието на Бъкингамския дворец по въпроса е доста показателно. Най-малкото издава, че
нещо сериозно се случва между двамата братя и макар Хари да е чак шести поред в линията за наследяване на трона след своя баща - принц Чарлз, Уилям и трите му деца, има причини да се мисли по-задълбочено за бъдещата му обществена роля.
Твърди се, че в кралското семейство са обезпокоени от растящата популярност и имиджа на рокзвезди, който Хари и съпругата му постепенно започват да придобиват, и произтичащите от това проблеми.
Снимка:www.abc.net.au
Източник:24 часа

Коментирайте
Подобни новини
В Неапол конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в банкноти по 50 евро
В Неапол конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в банкноти по 50 евро
Април счупи световните топлинни рекорди
Април счупи световните топлинни рекорди
Евровизия 2024: Кои са първите 10 финалисти тази година
Евровизия 2024: Кои са първите 10 финалисти тази година
Властите в Швеция са взели необходимите мерки за сигурност на "Евровизия"
Властите в Швеция са взели необходимите мерки за сигурност на "Евровизия"



Яндекс.Метрика