Ритането на седалката се оказа най-големият дразнител в самолета

01.09.2016 г. 10:39:04 ч.
/ ИА Добруджа
Ритането на седалката се оказа най-големият дразнител в самолета
Няма значение каква е възрастта, полът или регионът, от който идва туристът - това, от което той най-силно се дразни, са ритниците, които пътникът зад гърба му нанася на самолетната седалка. Това е един от изводите на
ново международно проучване на източниците за безпокойство на туристите, цитирано отwww.traveldailynews.com.
Изследването е проведено от компанията за маркетинг на туристически дестинации GeoBranding в партньорство с AIG Travel. Тя обхваща 2100 туристи от САЩ, Европа и трети страни, отговорили онлайн чрез търсачката Travelzoo, която има 28 милиона членове по целия свят.
Проучването изследва най-важните причини за стреса при пътуване и какво предприемат хората, за да го избегнат. Най-голямо е разочарованието при закъснения или анулиране на полети (66.5% от отговорите), търсенето на хотели и билети (38%), болестите или нараняванията по време на пътуване (37.2%), тълпите и задръстванията по време на екскурзията (36.1%), сигурността на летището (28.2%) и проблемите с теглото и размера на багажа (27.1%).
Над половината от пътуващите казват, че по време на полет най-много се дразнят от човека отзад, който рита седалката им (56.9%). Втори по сила дразнител са седящите отпред пасажери, които отпускат облегалката назад до край с(33.6%), следван от шумните пътници (32.2%), ревящите бебета (25.5%), и твърде едрите съседи по седалка (24.5%). Най-малко проблеми създават пътуващите сами (49.7%).
Най-проблемни според туристите ситуации в нисходящ ред са отмяна на полета, болест, кражба на портмоне и загубен багаж, който остава неоткрит.
Проучването показва още, че днешните туристи са по-старателни в подготовката. Те отделят повече време за проучване на дестинации, търсят по-изгодни оферти, по-често купуват застраховка. Освен това съвременните туристи обръщат внимание и на програмите за лоялност и наградите, които туристическите компании предлагат. 
Снимка:nie-jenite.bg
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Гърция непреклонна - няма да пусне Северна Македония в ЕС
Гърция непреклонна - няма да пусне Северна Македония в ЕС
Израел отново удари Баалбек
Израел отново удари Баалбек
Путин пристигна на посещение в Китай
Путин пристигна на посещение в Китай
Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо
Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо



Яндекс.Метрика