Начало >Добруджа >Общество

С увеличаване на работното време на председателя Общинските съветници в Добрич вдигат възнагражденията си?

28.01.2017 г. 16:18:38 ч.
/
С увеличаване на работното време на председателя Общинските съветници в Добрич  вдигат възнагражденията си?
Докладна записка за увеличаване на работното време на председателя на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев от 4 на 6 часа ще внесе на заседанието на 31 януари председателят на ПК „Бюджет, финанси и данъчна политика” Атанас Атанасов. С увеличаване на продължителността на работното време ще трябва да се увеличи и месечното му възнаграждение, а с това и възнагражденията на всички общински съветници.
От докладната обаче не става ясно от какво е продиктувана нуждата да бъде увеличено работното време на председателя. При сформирането на този Общински съвет и след избирането си за председател, Иво Пенчев сам предложи да работи 4 часа.
Бившият общински съветник Владимир Калчев определи повишаването на възнагражденията на общинските съветници като „неетично”. Според него, в докладната няма достатъчно аргументи от какво се налага увеличаването на работното време на председателя.
„Не ми се струва много етично пред хората. Няма обяснение каква е необходимостта от подобно увеличение. За да се внесе една такава докладна, е необходимо да бъде обоснована с достатъчно аргументи, а такива  няма. Вероятно по време на сесията ще разберем какви точно са мотивите за това предложение. Трябва и да се посочи в докладната от къде може да бъдат осигурени тези средства, защото пари в бюджета на Общината едва ли има заложени”, посочи Калчев, който в момента е председател на Националния контролен съвет на АБВ.
„Според мен, самият председател трябва да е против това да му се повиши възнаграждението, защото неговата работа е обществена”, добави бившият лидер на БСП в Добрич.
41 общински съветници трябва да получат като процентно увеличение около 115 лв. месечно. Пари в бюджета на Общината не са предвидени за подобно разплащане през 2017 година.
От свои източници Медийна група „Добруджа” научи, че има вероятност докладната да бъде оттеглена преди сесията.


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика