Начало >Добруджа >Общество

Симона Методиева е тазгодишният „Рицар на добрата воля” (ВИДЕО)

04.12.2015 г. 12:15:59 ч.
/
Симона Методиева е тазгодишният „Рицар на добрата воля” (ВИДЕО)
16 годишната ученичка от Езикова гимназия „Гео Милев” Симона Методиева  получи приза „Рицар на добрата воля” на Доброволческия център към Фондация „Ръка за помощ”, който  й бе връчен днес от кмета Йордан Йорданов. Поводът е Международният ден на доброволеца - 5 декември. Симона е била номинирана за приза от останалите доброволци.  Призът се връчва за трета поредна година. От толкова време дейност развива и доброволческият център към фондацията. 40 са доброволците, които даряват част от времето си, ангажирани в различни социални и образователни услуги, предоставяни от фондацията. Това сподели техният ръководител Нели Карталова. Тяхната дейност е фокусирана както в рамките на фондацията, а именно работа с деца та от детската градина, така и е  насочена извън рамките на центъра, коментира още Нели Карталова.
„Пожелавам ви да продължавате да носите добрата воля със  себе си, да помагате на всички онези, които имат нужда от вас. Това е най-големият опит, който придобивате, това е истинският житейски опит, който ще имате. Останете такива, каквито сте! Помагайте! Бъдете хора! Не се предавайте пред препятствията в живота си и останете все така лъчезарни и добри!”, заяви в своите приветствени думи към доброволците кметът Йордан Йорданов.
„Благодаря на всички, които ми дават тази награда. Благодаря на всички вас-доброволците, които сте ми помагали и ми помагат да правим добро на хората”, каза Симона Методиева.
Доброволците получиха поздравителен адрес  от френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. В кратка снимкова презентация те запознаха присъстващите с една малка част от своята дейност.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика