Начало >Добруджа >Общество

След 6-месечно прекъсване спортното училище първо се върна в класните стаи (ВИДЕО)

01.09.2020 г. 13:07:06 ч.
/
След 6-месечно прекъсване спортното училище първо се върна в класните стаи (ВИДЕО)
Спортното училище в Добрич е първото, което се върна в класните стаи след 6-месечно прекъсване. За последно учениците в България бяха в час в началото на март. По традиция новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски“ бе открита на 1 септември. То започва по-рано от другите, за да може да бъде усвоен целият материал от учениците, които са ангажирани и със състезания и лагери през годината.

Честта да вдигне знамето на България днес имаше шампионът по борба Матей Стоянов.

Заради коронавируса, тази година церемонията по откриването на учебната година бе по-кратка и без официални гости.

Поздравителни адреси до училището изпратиха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов и министърът на спорта Красен Кралев.

12 са най-малките ученици – петокласниците, които са избрали спорта за своя цел и бъдеща реализация. Те получиха от директора Николай Дяков екипировка и раници с джобче за събиране на медалите. До завършването то трябва да е пълно, пожела на новите ученици Николай Дяков.

В интервю за медийна група „Добруджа“ той отбеляза, че са взети всички мерки за безопасност. При влизане в сградата се мери температурата на всеки ученик и учител. Във всяка стая са поставени дезинфектанти. При хубаво време часовете по предметите, по които е възможно, ще се провеждат на открито.

Учениците са с двама повече спрямо миналата учебна година. Най-многобройни са хандбалистите от колективните спортове и борците от индивидуалните. Общо спортовете остават 11, като осем от тях се развиват активно, а към другите три интересът е сведен до минимум. Сред тях вече не е футболът, при който се отчита ръст на учениците.

Целта ни отново е да бъдем в шестицата по медали сред 24-те спортни училища в страната, заяви Николай Дяков. Той отбеляза, че се поддържа високо ниво както на тренировките, така и на учебния процес, благодарение на комбинацията от опитни и млади, но много амбициозни треньори и учители.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната
Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната
Днес е премиерата на видеоклипа на песента „Светъл ден, Гергьовден“ на орк. „Приятели фолк“ (ВИДЕО)
Днес е премиерата на видеоклипа на песента „Светъл ден, Гергьовден“ на орк. „Приятели фолк“ (ВИДЕО)
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица
Гергьовден е –  Ден на храбростта и празник на Българската армия
Гергьовден е – Ден на храбростта и празник на Българската армия



Яндекс.Метрика