Начало >Добруджа >Общество

След три години управление Йордан Йорданов е убеден, че община Добрич е по-стабилна (ВИДЕО)

05.11.2018 г. 09:41:58 ч.
/
След три години управление Йордан Йорданов е убеден, че община Добрич е по-стабилна (ВИДЕО)
Три години от началото на  управлението на кмета Йордан Йорданов се навършват днес.  За този период успяхме да променим модела на управление на общината, заяви в интервю за МГ „Добруджа” Йорданов. По думите му екипът му е успял да постигне финансова стабилност. В края на 2015 г. имахме дълг в размер на 12,5 млн. лева, плюс финансова корекция 4,3 млн. Към края на октомври тази година дългът е 7,9 млн. лева. За три години общината е по-силна и по-стабилна, категоричен е Йорданов.  Според него 2016 година е била белязана с подписването на договора за водния цикъл, чрез който ще бъдат подменени 80 км. водопроводи, а на много места асфалтовите настилки ще бъдат възстановени изцяло.
2017 година е била насочена към грижите за децата – изготвеното единно меню, електронният прием за детските градини, реформата в управление с вдигането на заплатите на персонала. Може би сме най-добрата община относно сътрудничеството със синдикатите, посочи кметът. Той определи 2018 година като най-болезнената година, защото акцентът е бил инфраструктурата.  Това включва освен водния цикъл, улица „6 септември, ул. „Стефан Стамболов”, бул. „Трети март”, тротоари и междублокови пространства. Йорданов увери, че всички започнали ремонти трябва да приключат през следващата година.
Той приема за нормално това, че гражданите недоволстват от дългия срок на изпълнениe на мащабен проект като водния цикъл. И като кмет и като гражданин не харесвам постоянния вандализъм. Ежедневно се събуждаме със счупени спирки и детски площадки, каза кметът, като отбеляза, че всички общински сгради се нуждаят от спешен ремонт.
Йорданов отбеляза, че на екипа му е отнело близо три години да се справят с всички наследени лоши проекти и да се преборят с всички поставени подводни камъни.
Относно взаимодействието с Общинския съвет, кметът казва, че се работи сложно предвид дефрагментираната ситуация в него. За тези три години в Общинския съвет не имало ясно изразено мнозинство, смята Йорданов.
Той заяви, че не реагира на нападките, които вижда в социалните мрежи, като признава, че не е изненадан от агресията. Предизборната кампания започна отдавна, макар и неофициално. Ако досега е имало клевети по мой адрес или на колегите ми, е ясно, че сега ще се умножават.  Разчитам, че хората могат да различат клеветите и лъжите от истината, заяви още Йорданов.
На въпрос дали ще продължи да е кмет и след следващите местни избори догодина, Йорданов каза: „Започнахме нещо, което искаме да довършим. Надявам се, че ще имаме тази възможност, но е важно какво ще се планира за следващите десетилетия. Добрич има изключително голяма нужда от дългосрочно планиране”.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
 Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич



Яндекс.Метрика