Начало >Добруджа >Общество

Светла Тодорова: Обективни и субективни фактори забавиха ремонтните дейности във ветеринарното училище (ВИДЕО)

04.09.2018 г. 17:48:07 ч.
/
Светла Тодорова: Обективни и субективни фактори забавиха ремонтните дейности във ветеринарното  училище (ВИДЕО)
 
Субективни и обективни фактори забавиха дейностите по ремонта на училището. Имаше  много дъждовни дни, а се наложи и удължаване с 45 дни на  срока  на доставката на гредите  за покривните на училището и физкултурния салон. Това коментира за радио „Добруджа” д-р Светла Тодорова, директор на  Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич
На среща, проведена при кмета преди две седмици, са  договорени новите срокове за различните дейности.  7-ми септември е срокът за приключване на дейностите по покрива. 15-ти септември е крайния срок за завършване на ремонта на сутерена, а до 17-ми септември трябва да приключи ремонтът  и на третия етаж, където е свалена цялата таванска   конструкция.
Надяваме се да успеем да открием учебната година в двора на нашето училища, а после занятията да продължат в сградата на училище „Никола Вапцаров” до 10 -ти октомври, когато е крайният пусков срок, коментира още д-р Тодорова. Към момента са готови лабораториите на първия е етаж, където  са поставени  нов фаянс и теракот, сменена е отоплителната инсталация, има нова ел. инсталация, изграден е топлопровод между котелното и учебната сграда, извършено е   измазване и  боядисване, монтирано е видеонаблюдение и други.  Дъждовете през юли са  наводнили  паркета в някой от учебните стаи  и сега предстои неговото възстановяване там, където е необходимо. В останалите класни стаи ще бъде изциклен.
24-ма ученици са приети в 8-ми клас за новата учебна година.   Не е проявен достатъчно голям интерес за специалността „Техник и технолог по качество на храни и напитки”,отбеляза със   съжаление  директорът.  Общият брой на учениците в професионалното училище  и тази година ще бъде 130.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Времето на 19 май
Времето на 19 май
Благотворителна вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни
Благотворителна вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни



Яндекс.Метрика