Начало >Добруджа >Общество

Съветниците от БСП отчетоха работата си за периода 2015-2017(ВИДЕО)

21.12.2017 г. 14:35:04 ч.
/
Съветниците от БСП отчетоха работата си за периода 2015-2017(ВИДЕО)
 
Общинските съветници от БСП отчетоха  работата си за периода 2015-2017 година пред медиите в Добрич. В общината трябва да се отделят приоритетите,  онова, което е  най-важно за града и за  гражданите на Добрич, коментира лидерът на социалистите Мая Димитрова. Считаме, че с всяко едно действие, работим в полза на града и на гражданите, заяви тя. Не подкрепихме  бюджети  2017 и 2016,  защото не са намерени начините за увеличаване на приходите. Има още резерви, коментира тя.
Още в началото не подкрепихме  и заделянето на средства за видеонаблюдение на града ни, не защото не е важно, но не е приоритет и това се доказа и на последната сесия на общинския съвет, допълни Димитрова.  
Средствата, които Транспортното министерство не бе превело на общината за Автобусен транспорт, за последното тримесечие на миналата година, вече са преведени и сериозен принос за това имат съветниците от БСП. Това каза  още пред медиите лидерът на социалистите Мая Димитрова. По нейна инициатива, през месец юни, народният представител Красимир Янков е отправил въпрос към транспортния министър. От неговия отговор става ясна и причината -допусната техническа грешка при отчитане на изминатите километри, уточни Мая Димитрова.
Като особено тежко определи състоянието на ДКЦ 2  Галин Иванов, който е зам.-председател на финансовата комисия.  По думите му, тревожен е фактът, че все още не е определена финансова институция, която да отпусне заема в размер на над 1 милион лева за погасяване на главницата по задълженията към НАП -  решение, за което вече  отдавна е взето. От бюджет 2018 той очаква  да бъде по-агресивен в своята приходна част.  
Опитваме се да спрем оптимизацията на училищната мрежа в града, каза  общинският съветник Боян Саркизов.  Сградите на закритите училища не се стопанисват и се рушат. Саркизов  изрази надежда за заделяне на средства в бюджета на общината за 2018 година, за ремонт на Органова зала Добрич , както и на самия инструмент. Идеята за тези дейности е възникнала по време на последното заседание на Комисията по култура.
Според общинския съветник Светлин Колев, основен приоритет в работата на кметския екип и кметска  администрация трябва да бъде изграждането на съпътстваща инфраструктура. Думата икономика липсва в заседанията на общинския съвет, казва той. Липсват краткосрочна и дългосрочна визия  за местното икономическо развитие, категоричен е Светлин Колев.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Хиляди добричлии отнесоха от благодатния огън в домовете си (СНИМКИ)
Хиляди добричлии отнесоха от благодатния огън в домовете си (СНИМКИ)
Христос Воскресе!
Христос Воскресе!
Кампанията „Споделен хляб“ зарадва с хранителни пакети над 100 нуждаещи се в Добрич
Кампанията „Споделен хляб“ зарадва с хранителни пакети над 100 нуждаещи се в Добрич
Прогноза за времето на 5 май
Прогноза за времето на 5 май



Яндекс.Метрика