Начало >Добруджа >Общество

Съветниците приеха Програмата за капиталови разходи на Добрич за 2017 г.

31.01.2017 г. 10:16:55 ч.
/
Съветниците приеха Програмата за капиталови разходи на Добрич за 2017 г.
Общинските съветници приеха програмата за капиталови разходи на община Добрич за 2017 година. Предвидените собствени средства в нея са 754 915 лева. От тях 425 328 лева са за обект „Площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата” от Програма за капиталови разходи 2016 г., за който има избран изпълнител, подписан договор и реализацията му продължава през 2017 г.
251 815 лева ще се реализират от второстепенни разпоредители на бюджетни средства: училища, дирекция „Хуманитарни дейности”, Регионална библиотека  „Дора Габе”, Художествена галерия – Добрич, ОП „Общински пазари” и ОП „Спортни имоти”. С останалата част от предвидените за капиталови разходи собствени бюджетни средства се предлага капиталов трансфер в размер на 20 000 лева за ДКЦ I за закупуване на дигитализираща система за сектор „Образна диагностика“.
След освобождаване на средства, в капиталовата програма се включват 32 хиляди лева за система за компенсация на капацитивната енергия в регионалното депо с. Стожер”.
От държавния бюджет са осигурени  504 800 лева, с които се предвижда да се финансира: Изграждане на битова канализация по ул. „Разлог” и ул. „Вежен”,Изработване на общ устройствен план на град Добрич, Разширение на Гробищен парк, Изготвяне на инвестиционни проекти за основен ремонт  на ДГ №12 „Щурче”  №18 „Дора Габе” и  №25 „Весела”, Изготвяне на технически обследвания, съставяне на технически паспорти и изготвяне на инвестиционни проекти за рехабилитация на съоръжения, елементи на транспортната техническа инфраструктура по бул. „Добруджа”, ул. „Христо Ботев” и бул.”25-ти септември”и Закупуване на микрофонна уредба за заседателна зала на Община град Добрич.
Програмата включва и проектите, по които ще се извършват капиталови разходи през 2017 г. със средства, по различни програми: В това число интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза I, Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (ПС ПБЗН) - Добрич, Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич”, Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради в град Добрич, - Реконструкция и модернизация на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов”, - Енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЦДГ №10 и Комплекс за социални услуги в ЖК „Дружба” II). С тях общата сума, предвидена за Капиталови разходи възлиза на  26 842 432 лева.
Източник:Радио ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Галена и Петър отпаднаха на крачка от финала в „Един за друг“
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Много усмивки и аплодисменти за най-добрите на финала на конкурса „Сарандев“ (СНИМКИ)
Времето на 19 май
Времето на 19 май
Благотворителна вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни
Благотворителна вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни



Яндекс.Метрика