Начало >Добруджа >Общество

Създателят на Тае Бо води тренировки в Албена (ВИДЕО)

21.06.2019 г. 15:39:04 ч.
/
Създателят на Тае Бо води тренировки в Албена (ВИДЕО)
Създателят на Тае Бо Били Бланкс за първи път е на посещение в България, след като вече е бил в 105 държави по целия свят. От днес до неделя той ще води тренировки в Албена. Били Бланкс ще се включи и в плажно парти тази вечер.
 
Той е роден през 1955 г. в Пенсилвания и е участвал в 24 холивудски продукции. Открива новия стил тренировки през 1976 г., докато слушайки саундтрака на филма „Роки“, започва да нанася удари и ритници във въздуха в такт с музиката. По това време той е в националния отбор на САЩ по карате и национален шампион, но само след няколко минути усетил колко натоварващо е това ново упражнение.
 
Той комбинира таекуондо и бокс, откъдето идва и името на стила, който е подходящ както за мъже, така и за жени. Учениците му са на възраст от 4 до 102 години, като сред тях личат имената на музикални, кино и спортни звезди като Пола Абдул, Джийн Симънс, Кърт Ръсел, Джесика Алба, Дженифър Лопес, Брук Шийлдс, Голди Хоун, Шакил О‘Нийл, Андре Агаси, Тайгър Уудс, Уейн Грецки и много други. Подготвял е играчите на отборите по американски футбол „Минесота Вайкингс“ и „Далас Каубойс“. Работил е и с американската армия, като е тренирал войниците не само в САЩ, но и в Афганистан, Ирак, Турция, Корея.
 
През 1989 г. се запознава със Силвестър Сталоун на снимките на „Танго и Кеш“, в който двамата актьори участват. Били Бланкс му споделя, че заедно с Брус Лий са неговото вдъхновение. Тогава Сталоун, който освен, че изиграва Роки, е и сценарист на едноименния филм, научава, че песента от кинохита е главната мотивация на Били Бланкс за създаването на Тае Бо. Двамата стават близки приятели и Били Бланкс в продължение на 3 месеца води тренировките на голямата холивудска звезда при подготовката му за „Роки“ 5.
 
Тае Бо не е само тренировка, Тае Бо е начин на живот, заяви на пресконференция в Албена Били Бланкс. Най-важното е, че премахва стреса, смята той. Тае Бо е тренировка номер 1 в света вече повече от 30 години, добави американецът. Първата му видеокасета през 1999 г. е продадена в 115 милиона копия по света. Причината, според него, е, че никога не лъже хората.
 
Винаги им казвам истината – че ако имате воля, Тае Бо ще бъде начинът, заяви Били Бланкс. Това е първата тренировка в света, която хората могат да правят в дома си, без да се налага да се ходи във фитнеса, отбеляза създателят на Тае Бо.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Прогноза за времето на 4 май
Прогноза за времето на 4 май
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май



Яндекс.Метрика