Начало >Добруджа >Общество

Участничка в космически лагер Space Camp Turkey сподели своите преживявания с желаещи да участват в него

28.01.2019 г. 14:55:13 ч.
/
Участничка в космически  лагер Space Camp Turkey сподели своите преживявания с желаещи да участват  в него
 
Много ученици от Добрич проявиха интерес към провелата се днес в Младежкия център в Добрич информационна  среща за участие в космически лагер Space Camp Turkey в Измир. Община Добрич и Центъра за творческо обучение осигуряват стипендии  на двама ученици от за участие в лагера. Всяка една от стипендиите е в размер на 1250 долара и шанс да я спечелят ще имат тези, които владеят много добре английски език и напишат есе/видео есе, което трябва да получи висока оценка. Татяна Иванова, ученичка от ЕГ „Гео Милев” Добрич, също се включи в информационната среща, като сподели с присъстващите своя опит от участието си в космическия лагер през лятото на  2018 година.
Много се радвам, че тази година се отпускат две стипендии за участие в лагера, каза тя и поясни, че успява да се включи в космическото преживяване едва след втори опит. Видео есе, което записва и изпраща до Центъра за творческо обучение, и дава шанса да замине за Измир. Добрата вест, че е одобрена, получва на 1-ви юни миналата година.  Три са темите, от които желаещите да се включат в лагера през 2019 г., трябва да избират. Те са следните:
1.Промени ли NASA света за 60 години? 
2. Екзопланетите - Нови светове 
3. Изненада! Аз съм извънземно! 
Темите са формулирани  от медалисти на космическия лагер. Първата от тях  е на добричкото момиче, което  миналата година печели медал за България, каза по време на срещата д-р Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение.
Space Camp Turkey е създаден по модел на NASA и дава възможност на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. Това става чрез различни интерактивни симулации, които са свързани с космоса.

Коментирайте
Подобни новини
 ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания с водосвет в параклиса на Двореца в Балчик
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания с водосвет в параклиса на Двореца в Балчик
Времето на 12 май
Времето на 12 май
Квартал Рилци с нарушено водоподаване заради отстраняване на авария
Квартал Рилци с нарушено водоподаване заради отстраняване на авария
Почитаме Светите братя Кирил и Методий
Почитаме Светите братя Кирил и Методий



Яндекс.Метрика