Начало >Добруджа >Общество

Услуга, удобна на хората, се стреми да предложи екипът на ОП “Градски транспорт-Добрич“ (ВИДЕО)

17.07.2020 г. 10:27:14 ч.
/
Услуга, удобна на хората, се стреми да предложи екипът на ОП “Градски транспорт-Добрич“ (ВИДЕО)
Катя Петкова  управител на Общинско предприятие  „Градски транспорт-Добрич“ ЕООД е поредният гост в предаването на МГ“Добруджа“ „Моят град“. Близо година и половина Петкова ръководи транспортната фирма и споделя проблемите и постиженията. Едно от достойнствата  с който ръководството несъмнено се гордее, е че успяха да  запазят  екипа такъв какъвто е по време на извънредното положение и последвалата епидемична обстановка. Дружеството е финансово стабилно, макар приходите във връзка с намалелия поток пътници да са намалели драстично. През миналата година за първи път от десетиление  дружеството няма задължения към общинския бюджет. Обслужват се четири линии от градската транспортна мрежа. В предприятието се трудят тридесет души.
“Да, труден беше този период, наложи се  много малко да  ограничим работата, защото няма как да спрем. Ние трябваше да осигурим достатъчно регулярен превоз, което означава  да ограничим и струпването на хора по спирките и безопасно пътуване в маршрутките“, разказва Катя Петкова. Не може да се каже, че пътниците са се завърнали на 100%, но в сравнение с март и април има ръст на потока.
За предпазване на пътниците от коронавирус, от дружеството заложили на честа  и качествена  дезинфекция. Задължително по три пъти на ден е правено почистване  и инцидентно, когато се струпат повече хора по време на всеки курс.

70 години се навършват тази година от създаване на услугата обществен транспорт, отбелязва Катя Петкова. „На първо място в обществените услуги трябва да е интересът на хората и затова не приемам роенето на различни дружества изпълняващи една и съща дейност. Определено смятам, че градския градският транспорт е нееластичен бизнес, както винаги се е смятало “, коментира управителят. Тя счита, че хората определено са загубили доверие към този транспорт, затова качеството на услугата е особено важно.

Транспортната схема  е разработвана 2014 година, тя е стара и има квартали които са лишени от услугата – обществен транспорт, което означава, че тя е неефективна,  признава Катя Петкова. Анализът и промяната обаче трябва да са дело на специалисти, а не на вътрешни  хора. Добре е да се определят ефективните и неефективни линии. „Нямаме тарифна политика към всички“, посочва още Петкова, като смята, че трябва да се обърне внимание на тези, които искат карта за цялата градска мрежа.
Услуга удобна на хората   се стреми да предложи екипът на ОП “Градски транспорт-Добрич“.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
 Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност  (ВИДЕО)
Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност (ВИДЕО)
Времето на 9 май
Времето на 9 май
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)
Детското отделение в МБАЛ – Добрич ще бъде с нова визия до края на годината по проект „Светулка” (ВИДЕО)
Тимът на СУ „Стефан Караджа“ от Каварна, спечели областното състезание „Млад огнеборец“
Тимът на СУ „Стефан Караджа“ от Каварна, спечели областното състезание „Млад огнеборец“



Яндекс.Метрика