Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Как ще се промени Пазарът на Добрич

01.09.2019 г. 11:59:05 ч.
/
Вестник ГЛАС: Как ще се промени Пазарът на Добрич
„АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД – София е победител в конкурса на Община Добрич „Изработване на проект „Нов облик на Централен пазар град Добрич и прилежащата му територия”, организиран от Община град Добрич в сътрудничество с Камарата на архитектите в България (КАБ) – колегия Добрич. Резултатите от архитектурния конкурс бяха обявени в петък следобед, а читателите на вестник ГЛАС ще бъдат първите, които могат да видят как ще изглежда Пазарът, ако бъде реализиран спечелилият проект.
За първи път проведохме архитектурен конкурс на базата на данни, които събрахме от мненията и желанията на гражданите. Предварително проучихме какво искат и как виждат промяната самите граждани, а не отпосле да им съобщим какво сме решили. Това беше и основната цел на екипа в Общината – да сме сигурни, че в крайна сметка гражданите на Добрич очакват да видят нещо, за което са се изказали предварително”, обясни за Медийна група „Добруджа” заместник-кметът Боян Коларов.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- Интервю с новия управител на Общинско предприятие „Градски транспорт”-Добрич Катя Петкова. „Мечтата ми е Добрич да им един европейски, удобен и ефективен градски транспорт. Споделих я с кметския екип и вярвам, че ще я реализираме”, споделя Петкова.
- 33 години от подвига на капитан инж. Венко Савов и старши лейтенант инж. Йордан Тенчев се навършиха на 27 август. Те жертваха живота си, за да спасят от сигурна гибел стотици граждани на Генерал Тошево. „Нашата роля – на местна власт, а и на мен като родител – да доведа тук своите деца и да им разкажа. Затова сме довели децата от лятна академия „Патиланци“ и от детските градини. Техните родители трябва да възпитават по този начин децата на Генерал Тошево и на България”, заяви кметът Валентин Димитров.
- Деветото издание на Международния фолклорен фестивал "Море от ритми" ще се проведе от 20 до 23 септември в Балчик. „Това е първият и единствен фестивал в България, чийто регламент задължава чуждестранните участници да се представят с български фолклор“, подчерта артистичният директор Галина Гавраилова.
- Пръстенът на Господин Георги Палеолог и всички останали златни артефакти, открити през това лято в „царския некропол“ на нос Калиакра, ще останат в Каварна, съобщи научният ръководител на проучванията на крепостта и директор на Националния исторически музей доц. д-р Бони Петрунова. Те ще бъдат показани за първи път през декември на годишната изложба в НИМ в София, а през пролетта ще се завърнат в Историческия музей в Каварна.
- Град Шабла вече е в „зряла възраст”. 17 Почетни знака бяха връчени на личности, допринесли за развитието на Шабла, на тържествено заседание на Общинския съвет на 27 август по повод 50 години от обявяването за град. Навръх празника на града бе открита и реновираната спортна зала.
- В рубриката ни „Животът е пътуване” се отправяме към една от столиците на света – Лондон. Интересна и все още свободно достъпна дестинация. Всичко е възможно в днешно време, нищо чудно след 31 октомври да се нуждаем от дузина документи, за да получим право да посетим столицата на Великобритания.
На спортната страница: продължаваме да представяме най-значимите личности в историята на футболния „Добруджа” във връзка със 100-годишнината на клуба. Наш събеседник в този брой е Светослав Петров - добруджанецът, който стана шампион на 3 държави.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.
 

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика