Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Ще има ли диалог в новия Общински съвет на Добрич?

01.12.2019 г. 09:16:13 ч.
/
Вестник ГЛАС: Ще има ли диалог в новия Общински съвет на Добрич?
След първото редовно заседание на Общинския съвет на Добрич, на което бяха сформирани постоянните комисии, поканихме представители на трите най-големи групи –  Зорница Михайлова от Местна коалиция ГЕРБ (СДС), д-р Георги Желев от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен) и арх. Емилия Добрева от коалиция „БСП за България”, за да коментираме взетите решения, както и изразеното ден по-рано мнение на Милко Пенчев, че работата на новия Общински съвет е стартирала „с конфронтация и реваншизъм”.
В темата на броя: две училища в Добрич честваха юбилейни годишнини.
С директора на СУ “Св. Климент Охридски“ Петя Георгиева разговаряме за 25 ноември - църковен и патронен празник. Петя Георгиева ръководи училището по изкуствата от септември 2018 година. И докато в „Св. Климент Охридски“ честваха 40 години, то  Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост навърши половин век.
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- Хор „Черноморски звуци” в Балчик отбелязва 105 години от своето създаване. Годишнината е повод да се срещнем и да разговаряме с диригента на хоровата  формация д-р Валентина Димитрова. „Тази  годишнина много задължава. Това е изключителна отговорност. Всички ние, които работим като диригенти, ежедневно полагаме големи усилия да продължим тяхното съществуване, защото днес хората нямат толкова голяма нужда от това изкуство. Тези, които днес са част от хора, достойно се справят със задачата да съхранят създаденото преди 105 години”, казва тя.
- Общопрактикуващите лекари в Добрич вече получиха своята партида безплатни ваксини. Препаратите са доставени навреме, поясни за радио „Добруджа” д-р Галя Василева – общопрактикуващ лекар. По думите й количество ще стигне за всички, за които ваксината е препоръчителна.
- Приключи работата по формиране на екипа на новия кмет на Община Тервел. В екипа на инж. Симеон Симеонов ще има двама зам.-кмета. От 26 ноември  работа  започна Велчо Велчев. Поста си на заместник-кмет запазва Дияна Илиева. Тя поема ресор „Финанси и благоустройство“. Илиева ще продължи и работата си по проекти с външно финансиране. Юристът Георги Русенов поема овакантения в края на миналата година пост на директор на дирекция „Общинска собственост, териториално и селищно устройство“. Всички останали директори на дирекции в общината продължават своята работа в новия кметски екип, изпълнявайки досегашните си задължения.
- 8% от всички реализирани нощувки в България се извършват в обектите на територията на община Балчик, стана ясно от проведеното на 28 ноември в Община Балчик заседание на Консултативния съвет по туризъм. На него присъстващите представители на съвета обсъдиха туристическия сезон и ситуацията в бранша през отминаващата 2019 година.
На спортната страница: Най-големия успех за добричкия спорт за годината постигна Димитър Цонков. Той спечели третото място на Супер финала на Световната купа по уличен фитнес. На турнира в Хонконг участваха най-добрите 27 състезатели на планетата в този спорт, класирали се за решителния турнир след 15 квалификации. 22-годишният добричлия Димитър Цонков даде първото си интервю след като се завърна в България за медийна група „Добруджа“.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Прогноза за времето на 4 май
Прогноза за времето на 4 май
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май



Яндекс.Метрика