Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: За пазителите на духа

04.11.2018 г. 12:27:10 ч.
/
Вестник ГЛАС: За пазителите на духа
Будителите от Възраждането, но и съвременните пазители на българския дух са във фокуса на новия брой на вестник „Седмичен ГЛАС”. Има дни, в които сме длъжни да дадем публичност на усещането си за свобода. И сред тези дни определено е и 1 ноември - Денят на народните будители. Нашата държава е уникална с това, че стремежът към свободата на духа е извоювал дори и специален ден със статут на национален празник…
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- Интервю с управителя на „Неопърл България” Веселин Велев за предизвикателствата в бизнеса, професионалната експертиза и предстоящото изграждане на модерен жилищен комплекс в Добрич.
- Старши комисар Никола Панчев - директор на ОД на МВР в Добрич, шефът на Пътна полиция Жулиян Минев и началникът на Криминална полиция Красимир Манолов свикаха представителите на добричките медии, за да представят дейността си през октомври. Кои са най-често извършваните престъпления, има ли тенденция за увеличаване на пътните инциденти, намаляват ли телефонните измами – четете във вестник ГЛАС.
- Една от новите столици на Европа – Братислава, е цел на поредното ни пътуване със Зорница Рашева в рубриката „Животът е пътуване“.
И още във вестник ГЛАС:
- САЩ оттеглиха обвинението срещу Желяз Андреев. Благодарност към всички институции и гражданите на Добрич изрази чрез Медийна група „Добруджа” майката на Желяз Мариела Денчева.
- Добрич телеком провайдър (DtP) изгражда най-авангардната оптична мрежа в Добрич. За новите мрежови технологии и за това как те се развиват в Добрич разговаряме с управителя Евелин Кичев. Нов филмов и два специализирани пакета за испанското, английското и родното футболни първенства предлага от този месец операторът.
- На сцената в Добрич ще е голямото завръщане на Стоянка Мутафова.
- Генерал Тошево кани на Фестивал на сармата и кюфтето. Ути Бъчваров ще приготви 100 кг руска салата, а най-добрият майстор на кюфтета ще получи цяло прасе.
- Директорът на МБАЛ договори сътрудничество с общините Балчик, Шабла и Каварна.
На спортната страница: Интервю с Кольо Марков - първият треньор, донесъл златни медали от републиканско първенство в историята на ФК Добруджа. „Школата е ключът към успеха, защото никой не милее повече за града и клуба си от местните момчета”, казва Кольо Марков, с когото се връщаме назад в годините с изключително интересни спомени и любопитни моменти от близкото минало.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Любители на народните танци от няколко града се хванаха на второто „Хоро на мегдана“ в Добрич (СНИМКИ)
Любители на народните танци от няколко града се хванаха на второто „Хоро на мегдана“ в Добрич (СНИМКИ)
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
Прогноза за времето в понеделник - Гергьовден
 Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Поздрав за Великден от Желязко Желязков - зам.-областен управител на област Добрич
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес
Второ издание на "Хоро на мегдана" ще се проведе в Добрич днес



Яндекс.Метрика