ВОЛЕЙБОЛ: П.Шопов е удовлетворен от престоя си в Добрич, би продължил тук

02.04.2020 г. 14:47:10 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: П.Шопов е удовлетворен от престоя си в Добрич, би продължил тук
Намираме ст.треньора на Добруджа 07 Петър Шопов в Костинброд, където спазва карантина  със семейството си, за да му честитим третото място и бронзовите медали. За радио Добруджа той призна, че нито за миг не е съжалил, че прие да застане начело на мъжкия отбор след освобождаването на Пламен Христов.
Престоят ми в Добрич беше един добър опит, едно прекрасно изживяване в тези прекрасни условия, с тази прекрасна публика, добър състав, който показа израстване и съм напълно удовлетворен от престоя си в Добрич, призна специалистът.
Петър Шопов успя да мотивира състезателите да работят оптимално и да постигнат поставената задача - класиране в тройката на Суперлигата. Той смята, че това му се е отдало, тъй като е имал късмета да работи преди това с по-голяма част от състезателите на клубно и национално ниво. Той дори изпитва леко съжаление, че прекратяването на първенството не позволи на Добруджа 07 да покаже целия си потенциал, но в крайна сметка това е само спорт, а е много по-важно здравето на хората, обобщава Шопов, допълвайки, че след тази криза ще последва друга - финансова.
Щеше да е хубаво да се доиграе първенството, но тези времена изискват крайни мерки и сме длъжни да спазваме законите. Съвсем хипотетично Петър Шопов призна, че ако получи покана от ръководството би приел да продължи работата в клуба. Много зависи от договорките,  които ще бъдат предложени, но условията и атмосферата в Добрич ми харесват страшно много, отношението на шефовете както към треньора, така и към отбора е на високо ниво и не виждам пречка, ако всичко друго се изглади, да се продължи и догодина. Той прогнозира, че по отношение на финансите именно спорът ще е най-потърпевш от кризата. На въпрос кого от досегашните играчи би поканил,  Шопов изреди почти целия досегашен отбор  без да се замисля и напомни, че още в началото е казал, че тимът е доста добре комплектуван и е нужен само един по-стабилен център, а като желани такива  посочи Теодор Тодоров и Николай Николов.  Изборът се прави от това какво имаш налично и кой ще е разпределител, уточни Шопов и допълни, че когато имаш два атакуващи центъра би следвало да се насочиш към блокиращ такъв. Това е въпрос на статистика и цифри, завърши специалистът. Дребни неща липсват в добричкия волейбол, каза още Петър Шопов и отново  похвали перфектните условия, които са създадени тук, но препоръча малко по-топла зала през зимните месеци. Всичко друго е уредено, само трябва да се изгради един по-боеспособен отбор, който да се задържи малко по-дълго време, каза Петър Шопов.   
 

Коментирайте
Подобни новини
Една паралелка в 5 клас отрежда държавният план-прием за Спортното училище в Добрич
Една паралелка в 5 клас отрежда държавният план-прием за Спортното училище в Добрич
Спортен клуб „Дама купа“ възражда тениса на маса в Добрич (ВИДЕО)
Спортен клуб „Дама купа“ възражда тениса на маса в Добрич (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: Добричлията Дилян Илиев ще бъде треньор на вратарите в „Пирин“
ФУТБОЛ: Добричлията Дилян Илиев ще бъде треньор на вратарите в „Пирин“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ договори 5 контроли
ФУТБОЛ: „Добруджа“ договори 5 контролиЯндекс.Метрика