ВОЛЕЙБОЛ: Петър Пенев е новият старши треньор на Добруджа 07 (ВИДЕО)

26.07.2017 г. 12:01:55 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Петър Пенев е новият старши треньор на Добруджа 07 (ВИДЕО)
Драган Нешич ще бъде спортен директор, който ще помага на тима като волейболен спец. Двама играчи напускат, други двама нови ще бъдат привлечени от Виктория Волей, заяви в ефира на Медийна група Добруджа президентът Галин Господинов.
Отборът се събира на 28 август.
 
В края на миналата спортно-състезателна година се е провела среща за набелязване на планове и задачи за новия период и на нея е присъствал Мирослав Живков, който е заявил  своето съгласие да продължи да работи с Добруджа 07, каза президентът.
Сега обаче се получи разминаване и трябваше  да се разделим с него. Продължаваме напред, като му благодарим за всичко, което е направил за нас. Дано и в Иран да постигне такива сериозни успехи, но успехите са екипна работа и функция от много фактори, каза Галин Господинов.
Тук, в Добрич,  се дава път на младите таланти, това умеем да го правим и ще продължим по този път. Спряхме се на Петър Пенев - млад и амбициозен човек, който е играл в Добруджа 07, водил е отбори от ДЮШ и ще опитаме с него. Драган Нешич ще му помага сериозно. Разбира се, търсихме и други свободни треньори в България, някои сами се предложиха,  но след като сложихме всички оферти на масата, решихме да заложим на  Петър. Ако на един човек не му дадеш шанс, той няма как да покаже умения, допълни президентът на клуба. На 100 % са били съгласни членовете на УС с това предложение.
 
Двама напускат – двама идват
 
Светослав Арнаудов е отдаден под наем в родния си Дунав Русе. Добруджа 07 разполага с 4 централни блокировачи и може да си позволи  да го пусне . Не е предподписан договор с Трифон Лапков през новия сезон, защото той не е оправдал очакванията на ръководството.
 
Двамата нови, които ще бъдат привлечени, са момчета от тима на пловдивския Виктория Волей. Единият е разпределител, а другият е „четворка”, по думите на президента на клуба, но имената им на този етап няма да бъдат споменати, защото още тече процес на преговаряне.
 
С отбора ще продължат да работят Димитър Матеев и Теодор Йорданов от младшата възраст.
 
Спорно е положението с Алекс Грозданов, около когото има доста запитвания от страна на други клубове. Неговият мениджър му търси отбор и в чужбина, в Италия, в класен тим там и ако се постигне договорка, той ще получи разрешение от клуба да продължи кариерата си в чужбина. В противен случай остава в Добрич, но шансовете да остане тук на този етап са по-големи.
 
Маринков продължава в Добрич. Той заяви през пролетта, че напуска в посока чуждестранен тим, но старата му травма му създаде проблеми и се наложи да изкара нов период на оперативна интервенция. Затова остава тук поне още един сезон. Той ще има право на полусезона да си потърси отбор навън.
 
Велизар Чернокожев, който все още е играч на Добруджа 07, също е в процес на търсене на тим, след напускането на италианския Перуджа. Неговите мениджъри също работят активно, но ако не успеят – Вили ще играе в Добрич. 
 
Все още е рано да се говори за цели. Те ще бъдат поставени непосредствено преди началото на сезона. Подготовката на Добруджа 07 ще започне на 28 август.В началото на септември, между 5 и 10,  ще се изиграят традиционните контроли със сръбския „Войводина” Нови Сад, а после тимът от Добрич ще върне визитата.
Надяваме се и тази година залите ни да са пълни, феновете да продължат да подкрепят отбора, а отборът да създава една атмосфера в града, която да направи Добрич по-добро място за живеене.
Разбира се, предстои и участие на мач за второто издание на Суперкупата. Отново съперници ще са Добруджа 07 и Нефтохимик, но с разменени роли в сравнение с миналата година…стига да го има този мач, завършва президентът Галин Господинов.
 
Видеомонтаж Стефан Калев
 
Новият старши треньор на Добруджа 07
 
Петър Пенев е роден в Добрич на 28.04.1978г.
Средното си образование завършва в Спортното училище” Г.С.Раковски”, а висшето в НСА през 2012 г със специалност треньор по волейбол. Шампион на страната с ЮСВ през 1997 г. Вицешампион с мъжкия отбор на Добруджа.
С треньорска дейност започва да се занимава през есента на 2010 г. в спортната школа по волейбол на „Изида„ като треньор на подрастващи момичета и момчета.
През 2011г. започва работа в новосъздаденият клуб „Добруджа„ като треньор и паралелно с това като състезател на поста разпределител.
През сезон 2012-2013 като пом.треньор в мъжкия отбор на ВК„Добруджа„ ръководен тогава от Георги Петров, става шампион на България във Висшата лига .
Неговата кариера в националните селекции на страна е в качеството му на пом.треньор – момчета, прекадети; момчета, кадети; жени и мъже до 23 г.
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 се класира за финалите на Държавното за момчета под 18 години
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 се класира за финалите на Държавното за момчета под 18 години
ТЕНИС: Титла за Дейвид Илиев на турнир по двойки в Пловдив
ТЕНИС: Титла за Дейвид Илиев на турнир по двойки в Пловдив
ЕГ, ПМГ и СУ „Славейков” са шампионите в трите възрастови групи на ученическите игри в Добрич (ВИДЕО)
ЕГ, ПМГ и СУ „Славейков” са шампионите в трите възрастови групи на ученическите игри в Добрич (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Ясни са съперниците на Добруджа 07 в допълнителния квалификационен турнир U16
ВОЛЕЙБОЛ: Ясни са съперниците на Добруджа 07 в допълнителния квалификационен турнир U16



Яндекс.Метрика