Начало >Добруджа >Общество

Зачестяват случаите на вандалски прояви в детски градини в Добрич (ВИДЕО)

22.08.2018 г. 10:19:50 ч.
/ ИА Добруджа
Зачестяват случаите на вандалски прояви в детски градини в Добрич (ВИДЕО)
Зачестяват случаите на вандалски прояви в детските градини в Добрич, установи проверка на Медийна група „Добруджа”. Счупени стъкла, увредени люлки и пързалки, нарисувани графити и купчини с боклуци – на това стават свидетели най-малките жители на нашия град, на които уж трябва да даваме пример и да възпитаваме достойно.
Последният случай е от предната нощ, когато за пореден път персоналът на Детска градина 32 намира счупени стъкла. „Омръзна ми да сменяме стъкла, вече дори не заковавам рамките – толкова често се налага да ги сваляме”, споделя служител по поддръжката в детската градина в кв. „Балик”. В предходен случай са хванати извършителите – 10-годишни деца от кв. „Изгрев”. Сега от детското заведение отново подозират малолетни извършители, които вечер прескачат оградата и се събират в двора на градината.
На по-сериозен случай са свидетели в Детска градина 26 по ул. „Димитър Ковачев”. Там вандали са прескочили във вътрешния двор на градината и са изнесли пързалка, която на сутринта персоналът намира във външния двор. „Как са прескочили, как са изнесли пързалката – не можем да си обясним”, все още се чудят служителките в детската градина.
Припомняме, че ЦДГ 26 също осъмна със счупени стъкла преди около 10 дни.
В Детска градина 12 по ул. „Вардар” пък е счупена фасадата на покрива. Освен това целият двор и изрисуван с графити, като със син спрей са напръскани дори цветята пред входа. Люлките и пързалките често са обект на вандалски прояви, наскоро е била счупена масичката за децата в двора на градината.
„По никакъв начин няма да толерираме посегателствата срещу общинската собственост, а още повече, когато става въпрос за детските заведения”, категоричен бе кметът Йордан Йорданов. „С помощта на ОД на МВР, на общинската полиция и на гражданите ще се води борба с вандализма не само на територията на детските заведения, но и на цялата общинска собственост. Виновните ще бъдат санкционирани. Вече е възложено на заместник-кмета Елка Димова да потърси варианти за промяна на Общинската наредба за обществения ред, за да се коригират текстове и там, където нарушителите са непълнолетни, отговорност до носят техните родители”, обясни кметът.
„Всички вандалски прояви удрят по джоба на данъкоплатците, което обезсмисля вложения труд в ремонтните дейности, тъй като всичко трябва да се направи отново. Явно, за да има ефект, трябва да се променят доста неща”, завърши градоначалникът и потвърди, че ще се проявява абсолютна нетърпимост към нарушенията, за да не се насажда чувството за безнаказаност у хората.

По темата работиха Дана Михайлова, Павлина Живкова и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 5 май
Прогноза за времето на 5 май
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"



Яндекс.Метрика