Захари Стоянов: От 4-ма състезатели, 10 медала - нещо, което не съм и мечтал (ВИДЕО)

18.08.2020 г. 13:11:54 ч.
/
Захари Стоянов: От 4-ма състезатели, 10 медала - нещо, което не съм и мечтал (ВИДЕО)
От 4-ма състезатели, 10 медала. Това е нещо, което не съм си и мечтал. Аз съм изключително горд с тях, че са толкова всеотдайни. Това заяви за МГ „Добруджа“ председателят на клуб „Хищник“ Захари Стоянов, след успешното представяне на неговите състезатели на Държавното първенство по канадска борба, което се проведе през изминалия уикенд в Банско.
Припомняме, Даниела Каракашева отново бе безапелационна при момичетата 14-15 г. над 50 кг., като спечели златни медали и на лява, и на дясна ръка. Тийнейджърката участва и при жените, където завоюва два сребърни медала. При юношите, над 60 кг., Джем Ибрям спечели един златен и един сребърен медал, а Цветан Койчев – един златен. 
При мъжете Ивелин Милев спечели златен и сребърен медал, а при ветераните, заслужи бронзово отличие.
Стоянов уточни, че това са състезатели, които тренират канадска бора от около година. Цветан е дори от по-скоро, но още на състезанието в Добрич направи заявка, че може, а след като на мен е показал това, го взех на Държавното и наистина оправда моите очаквания. Те самите видяха, че могат много. Направиха страхотно впечатление на първенството, казва техният треньор.
Даниела е нашето златно момиче. Тя не само стана два пъти републиканска шампионка, а направи такава сериозна заявки при жените, където спечели два сребърни медала, въпреки че е само на 14 години. Стресна ги ужасно много, каза Стоянов. Съпругата на президента на федерацията Вероника Бонкова, която е трикратна световна шампионка, я повика за интервю и след това получих поздравления от нея, което за мен е огромно признание, каза Стоянов. Той припомни, че на турнира в Добрич през юли Каракашева е спечелила 4 златни медала, заради което е бил убеден, че тя ще се представи отлично на Държавния шампионат.
Иска ми се да се увеличават желаещите да се занимават с канадска борба. Много хора се отказва, защото се изисква труд. Наистина трябва да се полага труд. Не съм отрекъл , че ще има болка, но ако още при първата болка се отказват. Тези деца също са изпитвали болка, но не се отказват. Благодарение на това, сега имаме републикански шампиони, каза още Стоянов.
Джем и Цветан са доволни от своето представяне, като са амбицирани да продължат в същия дух и да гонят още отличия. Те се надяват, че Европейското първенство, планирано за края на годината, ще се състои и ще могат да участват, след като са спечели това право със завоюваните златни медали.
Двукратната републиканска шампионка Даниела Каракашева заяви, че е изненадана от представянето си при жените. Тя е получила похвала от останалите участнички в шампионата. Това което изисква от мен треньорът е постоянство, каза Каракашева, която се надява на успех и при евентуално участие на европейското. 
 
Захари Стоянов отново благодари за подкрепата на Община град Добрич, „Агро номер 1“ ООД. Щом има хора да помагат, ние ще даваме всичко от себе си и занапред, заяви председателят на „Хищник“. Той се готви за участие в Държавното първенство за състезатели с увреждания, което ще се проведе на 12 септември. В него ще участват още двама състезатели на клуба - Николай Василев и Мирослав Николов

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева с десето място на маратона в Прага
Милица Мирчева с десето място на маратона в Прага
ВОЛЕЙБОЛ: Финалите на държавното за юноши старша възраст ще се проведе в Пазарджик
ВОЛЕЙБОЛ: Финалите на държавното за юноши старша възраст ще се проведе в Пазарджик
ФУТБОЛ: „Добруджа“ и „Септември“ завършиха наравно
ФУТБОЛ: „Добруджа“ и „Септември“ завършиха наравно
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 ще играе в допълнителен турнир за класиране на финалите за U18
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 ще играе в допълнителен турнир за класиране на финалите за U18



Яндекс.Метрика