Начало >Добруджа >Общество

Запушена канализация тормози живущите в бл.8 в кв „.Хр.Ботев” (ВИДЕО)

21.08.2018 г. 12:59:52 ч.
/
Запушена канализация тормози живущите в бл.8 в кв „.Хр.Ботев”  (ВИДЕО)
От 20-тина дена жителите на блок 8 в кв. Христо Ботев имат проблеми с отходната канализация, която е задръстена, казва бившият домоуправител  Сабри Исмаилов. Мазетата са пълни до началото на стълбищата, а миризмата в жилищата е непоносима. Миналата сряда той е имал среща с гл.инженер на водното дружество Павел Павлов. Посетен е бил и началникът на канализация, от когото са научили, че големият камион, който изпомпва мърсотиите е на ремонт и са направили опит да се справят с по-малката машина, но безуспешно. Вчера е била уведомена и общинска администрация. Вчера, понеделник, е пристигнал и големият камион, но не са го ползвали, а са разбивали на ръка, обяснява …След като е можело да се разбие на ръка, защо чакаха повече от 20 дни, питат хората, живеещи в блока. В момента шахтите около блока са празни, видя нашият екип. Водата от мазетата обаче не помръдва, което означава, че се е образувала тапа. Неприятното е, че проблемът не е от скоро, а е от доста години, но при добро изчистване – мърсотията тръгва, разказват хората. Преди 15-тина години пред блока е имало гаражи, които после са били съборени и е била изградена нова канализация, а проблемите са тръгнали оттогава. Причините са две: или хлътване на канализацията, или обратен наклон, според водните специалисти. Те са обещали на хората, че след изчистване на шахтите ще направят замерване на наклона.
Друг от живеещите в блока – Васил също застава пред нашата камера, за да обобщи, че централния канал е изчистен, но каналите, които водят към входовете на блока са затлачени и проблемът продължава. За нас нищо не е свършено, допълва младият мъж.
За МГ Добруджа гл.инженер на ВиК инж.Павлов обясни, че от блока до първата канализационна шахта се разполага т.н. сградно канализационно съоръжение, което е грижа на живущите, както и отводняването на мазетата, както и индивидуалните водомери, само гл. водомер е задължение на ВиК – оператора. Можем да окажем съдействие, завърши инж. Павлов.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 5 май
Прогноза за времето на 5 май
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Днес се раздават хранителните пакети от кампанията „Споделен хляб“ за Великден
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Град Ген. Тошево и 5 села в областта са без вода
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"
Александър Александров отправя поздрав за предстоящия празник с танца "Гергьовден в Добруджа"



Яндекс.Метрика