Начало >Добруджа >Общество

Здравните инспектори са готови да напуснат работа, ако не получат по-високи заплати (ВИДЕО)

23.04.2018 г. 13:45:50 ч.
/
Здравните инспектори са готови да напуснат работа, ако не получат по-високи заплати (ВИДЕО)
С  лентички „Аз протестирам” работещите в РЗИ -Добрич излязоха пред сградата  на здравната инспекция,  като по този начин изразиха своята подкрепа към  Националния протест на работещите  в РЗИ.
„Има плачевна нужда от промени в РЗИ. Подкрепяме нашите колеги, които са на Националния протест. Заставаме зад  декларациите”, каза  пред медии Евгения Николова, секретар на директора на РЗИ .
Средното увеличение, което получихме, бе 10% върху основното трудово възнаграждение, заявиха протестиращите. Тези служители, които са започнали работа през миналата година и не са атестирани не са получили никакво увеличение на трудовите си възнаграждения. Освен това, не всички са получили обещаното 15% увеличение. Тези от работещите, които имат оценка 3 при атестирането,  са получили увеличение от 5%, тези с оценка 2 - 10%, а оценка 1 носи 15% по-високо заплащане.
В същото време, в регионалната инспекция има недостиг на здравни инспектори. Професията  не е привлекателна, коментира още Евгения Николова.
От голяма натовареност  в микробиологичната лаборатория се оплакаха протестиращите. Тя се обслужва от трима лаборанти, единият от тях е на пенсия. „Медицинският лаборант получава брутно заплащане от 600 лева с увеличението. От 6 години заплата ни  е събрана с класа. Преди увеличението - заплатата ми беше 540 лева, а сега е 600 лева”, коментира Снежина Кафалиева. Според думите й добричката лаборатория обработва и пробите на Силистра, които миналата година  са били 1000. Ако заплащането, което получава, не бъде повишено, то  тя е готова  да напусне работа, защото е убедена, че на всяко едно друго място би получила по-високо възнаграждение .
Драганка Седларска, която ще се пенсионира догодина е изчислила, че при 40 години трудов стаж и заплата  в момента от 690 лева, би получила пенсия от 250 лева.

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика