"Гугъл" спира временно родителския контрол в "Гугъл Хром"

18.01.2018 г. 11:57:08 ч.
/
"Гугъл" спира временно родителския контрол в "Гугъл Хром"
С имейл до потребителите на функцията за родителски контрол в браузъра "Гугъл Хром" (Google Chrome) компанията предупреди, че временно ще спре услугата, тъй като готви подобрена версия, базирана на отзиви и препоръки от родители.
Досегашната функция за родителски контрол Chrome Supervised Users беше пусната през 2013 г., уточняват от центъра за безопасен интернет. Тя дава възможност на родителите да заключват браузъра Chrome на дадено устройство, да блокират достъпа до определени сайтове и да активират защитено търсене за блокиране на резултати, неподходящи за деца.
От следващата седмица потребителите няма да могат да променят или добавят настройки, но ще могат все още да ползват вече съществуващите настройки в Chromebooks, Windows, Mac и Linux.
В съобщението до потребителите "Гугъл" напомня, че от март 2017 г. родителите могат да ползват и безплатното приложение за родителски контрол за мобилни устройства Family Link, което беше пуснато през септември.
Услугата дава възможност на родителите да създават профили в "Гугъл" на своите деца, които автоматично ползват защитено търсене, филтриране на неподходящо видеосъдържание в YouTube и в електронна поща в Gmail.
Друг вариант за мобилните устройства, ползвани от деца, е първото българско приложение за родителски контрол ProtectYourKid.
Снимка:www.dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Арменец прегазен от самолет
Арменец прегазен от самолет
Задържаха ексшефа на македонското контраразузнаване
Задържаха ексшефа на македонското контраразузнаване
Дерайлирал влак в Испания – 1 загинал и 44 ранени
Дерайлирал влак в Испания – 1 загинал и 44 ранени
Испания ще гласува против сделката за Брекзит, ако текстът за Гибралтар не бъде променен
Испания ще гласува против сделката за Брекзит, ако текстът за Гибралтар не бъде промененЯндекс.Метрика