Начало >Добруджа >Общество

1 471 лева събраха славейковци за лечението на Божидар

17.02.2017 г. 12:16:19 ч.
/
1 471 лева събраха славейковци за лечението на Божидар
1 471 лева бяха събрани от благотворителните концерти в СУ „П. Р. Славейков”, за лечението на Божидар Георгиев – абитуриент във Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски", в паралелка с профил "Търговия". До седми клас Божидар е учил в СУ „П.Р.Славейков” и неговите бивши съученици, в момента също дванадесетокласници, бяха основните организатори и участници в концертите.
„Днешният благотворителен концерт е посветен на Надеждата. Всеки човек я има у себе си. Тя е очакване за нещо добро, за нещо, което ще преобърне живота ни, нещо, което ще го направи по-смислен. Искаме да вярваме, че винаги има надежда и тя трябва да ни крепи в трудните моменти”, бяха думите на Светла.
„Щипка традиция, шепа таланти и огромни дози приятелство сме събрали днес, за да помогнем на едно момче като нас, наш приятел – Божидар, защото той се нуждае от приятелско рамо”, подкрепи я и Мартин.
Талантливите славейковци пяха и танцуваха с настроение за своя приятел и му пожелаха от сърце винаги да има до себе си ангел, който да го пази.
Събраните средства са преведени в банковата сметка на Божидар.
През август миналата година на Божидар е поставена диагноза „хемангиоперицитом на максиларния синус“. В УМБАЛ "Царица Йоана" в София туморът е отстранен, но се появява отново. Момчето е оперирано за втори път, в същата софийска болница. До края на седмицата ще се правят изследвания, за да се определи с точност качеството на тумора. След това ще се проведе лъчелечение, за да се предотврати появата му отново. Близките на Божидар търсят възможности това лечение да стане в Германия и Турция, а необходимите средства са непосилни за семейството на момчето.
Ето и банковата сметка, ако някой иска да помогне:
SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
BIC: TTBBBG22
IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50
Титуляр по сметка: Божидар Славов Георгиев
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Американска фирма за транспортни технологии проявява интерес към Добрич
Американска фирма за транспортни технологии проявява интерес към Добрич
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Централна градска част без вода днес
Централна градска част без вода днес
Времето на 23 август
Времето на 23 августЯндекс.Метрика