Начало >Добруджа >Общество

11 май е патронен празник за СУ "Св.Св.Кирил и Методий", но учениците са "на училище" пред компютрите (ВИДЕО)

11.05.2020 г. 12:10:44 ч.
/
 11 май е патронен празник за СУ "Св.Св.Кирил и Методий", но учениците са "на училище" пред компютрите  (ВИДЕО)
Патронният празник на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Добрич днес ще бъде отбелязан по нетрадиционен начин. Денят не е празничен, а учебен, заяви за Медийна група "Добруджа" директорът Тодор Георгиев. Учители и ученици провеждат редовен процес на дистанционно обучение, но на групи преподавателите ще поднесат цветя пред паметника на Светите братя - равноапостоли.

Първата група преподаватели направи това в 11.00 часа на центъра на града. Денят е много специален за нас, сподели пред нашата медия  пом.директорът по учебната част в начален курс Донка Кючюкова. Вярно, че условията са нетрадиционни, но по никакъв начин този слънчев майски ден не може да протече по друг начин, освен с много чувства в душите на хората, продължи тя. За нея и нейните колеги обучението онлайн е било едно голямо предизвикателство, тъй като за кратко време е "трябвало да се хвърлят в дълбокото, но за щастие са започнали да плуват доста успешно". Голяма част от преподавателите, дори тези в пенсионна и предпенсионна възраст, но за кратко време са направили много, за да се впишат добре в дистанционното обучение и да го провеждат така, че на децата да им бъде интересно и забавно. 

Учениците от първи до четвърти клас са най-благодатната възраст за работа, смята  пом.директорът, най-вече заради тяхната чистота и искреност, но следва да се отбележи и участието на родителите при по-малките ученици. Без тяхната помощ и съпричастност не бихме могли да се справим, казва г-жа Кючюкова, отправяйки благодарност към положените от родителите  усилия. По време на дистанционното обучение повече от всякога разчитаме на родителите и на тяхната помощ, признава  пом.директорът. За нея един от големите изводи, които се налагат в образованието в днешно време е, че няма нищо невъзможно за българския учител. Казвам го отговорно и абсолютно искрено пред паметника на Двамата братя, допълва  тя и продължава: Няма нищо по-хубаво от живото общуване с учениците. То ни дава на нас учителите много, то ни обогатява, учи ни през целия ни живот какви  учители да бъдем на точно това поколение, което расте в момента. В заключение Донка Кючюкова отправя поздрав към всички, които по някакъв начин пътят им минава или  е минал през СУ "Св.Св.Кирил и Методий".
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 3 май
Прогноза за времето на 3 май
МОЯТ ГРАД: „Пица за смет” обедини граждани, бизнес и община за по-чист Добрич (ВИДЕО)
МОЯТ ГРАД: „Пица за смет” обедини граждани, бизнес и община за по-чист Добрич (ВИДЕО)
6 240 врабчета преброиха доброволци в страната в рамките на кампания на БДЗП
6 240 врабчета преброиха доброволци в страната в рамките на кампания на БДЗП
Представят книгата „Бившите хора“ на концлагерна България“ от Мартин Иванов в Добрич
Представят книгата „Бившите хора“ на концлагерна България“ от Мартин Иванов в Добрич



Яндекс.Метрика