Начало >Добруджа >Общество

16 хиляди лева събраха от Лайънс клуб Добрич на своя 18-ти рожден ден

04.05.2017 г. 08:57:10 ч.
/
16 хиляди лева събраха от Лайънс клуб Добрич на своя 18-ти рожден ден
Под мотото „Осемнадесет години ние служим“ Лайьнс клуб Добрич отпразнува  своя 18-ти рожден ден в комплекс Албена. Водени от желанието да станат съпричастни с каузата  да се осигурят повече средства за осъществяването на трите приоритетни програми по които работи клуба бяха събрани  15 867 лв. Гости на събитието бяха дистрикт управителя на Дистрикт 130 България Момчил Корназов, кметът на град Добрич  Йордан Йорданов, народните представители Живко Мартинов и Йордан Апостолов, приятелите от Лайьнс клубовете от Варна, Варна - Академика, Габрово и Силистра, както и членове на Ротари клубовете Добрич, Балчик и Каварна.
 В своето приветствие дистрикт  управителят на Дистрикт 130 България Момчил Корназов заяви, че клубовете в другите  градове има на какво да се научат от дейността на Добричкия Лайьнс клуб, защото за 35 пореден път провеждат толкова грандиозно събитие, събирайки толкова много хора с мисъл за благотворителност и милосърдие в помощ на уязвимите хора.
В своето приветствено слово Президентът на Лайьнс клуб Добрич Ивайло Милев отчете успешна 2016/2017  година, в която се извършиха профилактични скрининг прегледи на зрението на всички деца от детските градини в община Добричка в селата Карапелит, Батово, Одърци, Стожер, Божурово, Победа, Стефаново и Хитово. Втората приоритетна програма е стартирала през 2012 за провеждане на профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на децата от 1 до 3-ти клас в училищата в гр. Добрич. Те се провеждат съвместно с ДКЦ-2. За  Лайънс година 2016 – 2017 са прегледани 137 деца от първи, втори и трети клас от ОУ ”Хан Аспарух” – гр. Добрич. Констатира се, че има увреждания на около 27,01 % от децата, или всяко трето дете е с увреждания. В Центровете  за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания № 1, 2 и 3 са прегледани всички деца. Констатацията е че има увреждания на около 47,83 % от децата, или всяко второ дете там е с увреждания.
Най-новата инициатива на ЛК Добрич е осъществяване на „Проект за превенция на зрителните усложнения при деца и юноши с инсулинозависим диабет". В България всяка година се разболяват 10-15 на всеки 1000 хиляди деца, от тях едно или две кърмачета.
За целта на проекта ЛК Добрич закупи професионални устройства за краткотрайно периодично приложение - глюкомери, представляващи пластмасов чип съдържащ сензор, поставен в подкожното пространство. 
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък
Прогноза за времето на 3 май
Прогноза за времето на 3 май



Яндекс.Метрика