Начало >Добруджа >Общество

20 фирми от Добрич и областта получиха днес награди от КРИБ за социално отговорни компании (ВИДЕО)

21.04.2016 г. 17:41:58 ч.
/
20 фирми от Добрич и областта получиха днес награди от КРИБ за социално отговорни компании (ВИДЕО)
 
На официална церемония в комплекс Изида днес за първи път бяха връчени наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) за „Социално отговорна компания – партньор на община” за 2015 г.
Общо 20 компании от Добрич и областта получиха своите грамоти в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова,  на зам.председателя на УС на КРИБ Димитър Димитров, на Обл.управител Детелина Николова и на кметове на общини от областта. Под Социалната отговорност би трябвало да се разбира загриженост за околната среда, културата, спорта, здравеопазването и образованието, както и благотворителност и  лоялност към гражданите на общините, в които фирмите развиват своята дейност.
Първата фирма, която бе отличена от фирмите в Добрич бе „РАДИБРЕД” ЕООД, специализирана за производство и продажба на хляб и хлебни изделия.  Номинацията е за запазване на българските традиции, а наградата получи Радослав Райков, управител на фирмата
„ЕН ПИ АЙ БЪЛГАРИЯ” ЕООД(бивша Булмат)произвежда гъвкави съединения за вода и газ. Номинацията е за инвестиции и осигуряване на голям брой работни места в гр. Добрич, а наградата получи управителят на фирмата Веселин Велев.
„ДОБРУДЖА БИЛДИНГ” ЕООД се занимава със строителство на  на жилищни и промишлени сгради. Номинацията е за партньор на община Добрич в благоустройствени мероприятия и инфраструктура, а наградата бе връчена на Мирослав Петров, управител на фирмата.
„РАДА” ЕАД произвежда дамска конфекция и облекла с материали на клиента. Номинацията е за повишаването на заетостта на територията на община Добрич. Наградата получи Георги Ламбов.
„ЕЛМАРК ИНДУСТРИЕС” АД се занимава с производство и дистрибуция на  електрическа апаратура с ниско напрежение и осветителна техника. Номинацията е за осигуряване на работна заетост и инвестиции.Наградата бе връчена на Кремена Недева.
„ГОСПОДИНОВИ СТОЙМАРКЕТ” ООД - Предмет на дейност на фирмата е търговия на едро и дребно със строителни и мебелни материали. Номинацията е за благотворителна и социална дейност на  територията на община Добрич.
Номинацията от община Шабла е за „ЕЛПРОМ ЕМЗ” ООД, фирма, която се занимава с производство и реализация на токови, измервателни и напреженови трансформатори. Наградата е за  инвестиции в община Шабла. Получи я  Димитър Арнаудов, управител на фирма „Елпром ЕМЗ“ ООД.
Номинираните фирми от община Каварна  са „ЕЙ И ЕС ГЕО ЕНЕРДЖИ” ООД, която се занимава с проектиране, изграждане и експлоатация на електрически съоръжения за производство на енергия, като номинацията е за инвестиции в значими проекти, допринесли за благоустройството и развитието на общината и „КАЛИАКРА УИНД ПАУЪР” АД, която  е изградила ветроенергиен парк «Калиакра» и редица проекти от значение за общината. Номинацията е за инвестиции, допринесли за подобряване качеството на живот в общината.  
Община Генерал Тошево номинира  три фирми  :
 „АГРИ.СС” ЕООД - фирмата обработва 30 000 дка земеделска земя – собствена и под аренда със собствен модерен машинен парк; притежава складова база за преработка, сушене и съхранение на зърнена продукция, отглежда 100 000 бр. кокошки носочки в собствен птицекомплекс.
Номинацията е за инвестиции в инфраструктура. Наградата получи Стелиян Стоянов, управител на фирмата .
ЕТ „АГРОКОМЕРС-ИВАН ПАВЛОВ”, която обработва 50 000 дка земеделска земя - собствена и под аренда със собствен модерен машинен парк. Притежава складова база за преработка, сушене и съхранение на зърнена продукция. Номинацията е за платени данъци и такси. Наградата бе връчена на Христо Павлов, представител фирмата.
„БЕЛДАС” ООД - Фирмата обработва над 7000 дка земеделска земя - собствена и под аренда със собствен модерен машинен парк. Притежава складова база за и съхранение на зърнена продукция. Номинацията е за участие в спонсорски програми.
Областна администрация Добрич също се присъедини към инициативата на КРИБ и номинира компании с най-голям социален принос за областта. Наградите връчи Областният управител Детелина Николова. Грамоти получиха:
„ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО” АД, гр. Добрич за принос в подобряването на инфраструктурата в област Добрич. Наградата бе връчена на управителя Валентин Зеленченко.
„ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ” АД за новите висококачествени продукти от серията Трапезни пълнозърнести хлябове и новите вкусове, допълнили семейството на серия ВИТА. Грамотата бе връчена на изп. директор Енчо Малев.
„ИЗИДА” ООД за подпомагане на спорта и инвестиции в градска среда и спортни съоръжения чрез публично-частно партньорство. Грамотата бе връчена на Силвия Иванова, мениджър продажби.
 „САВИМЕКС” ЕООД, притежаваща най – модерния цех за производство на солети и предцели в Бълагрия, за съвременно производство на макарони, спагети и биопродукти, което нарежда фирмата на челно място по пазарен дял в България. Наградата получи Теодора Савова.
ЕТ ДАВИД – ДЖАВИТ БЕЙТУЛА”, с. Фелдфебел Дянково, община Добричка, специализирана в животновъдството. Отглежда около 1000  дойни крави и още толкова дребни животни в добричкото с. Карапелит и обработва около 14 000 дка земеделска земя.  Номинацията е за принос в успешното развитие на селското стопанство и за реализирани проекти по програма САПАРД и по ПРСР.
Тази година КРИБ учреди три специални награди. Първата специална награда бе връчена на „АЛБЕНА” АД – „Албена” -  най-голямата хотелиерска компания в България. Наградата се дава за  социално отговорна компания - най-голям работодател в област Добрич и за цялостен принос към развитието на сектор туризъм в България. Тази награда бе връчена от министър Ангелкова.
 Втората специална награда бе за МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОРЕХИТЕ” НА „ФЕРМАТА” АД   за социално отговорна компания със значима инвестиция  в хранително-вкусовата промишленост в община Добрич. Получи я Атанас Урджанов, Директор Операции на Фермата АД.
Третата специална награда получи  „КАТИНА 2000” ЕООД -  водещ производител на PVC, AL дограма и щори в Североизточна България. Наградата за Социално отговорна компания с инвестиции в разширяване на производството в община Добрич получи управителят Калин Колев.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика