Начало >Добруджа >Общество

28 години след СДС, отчетлива липса на критична маса от хора /ВИДЕО/

07.12.2017 г. 15:10:53 ч.
/
28 години след СДС, отчетлива липса на критична маса от хора /ВИДЕО/
 Днес се навършват 28 години  от създаването на Съюзът на демократичните сили.СДС  е българска дясна политическа партия, наследник на едноименна политическа коалиция, е записано в аналите.СДС  е член  на Европейската народна партия (ЕНП) от 5 март 1998. Централата на Съюза е на улица „Раковски“ №134 в София. Рожденият ден на СДС  е на 7 декември 1989 г. като коалиция от група неправителствени организации и възстановени стари партии, чиято цел е отхвърлянето на комунистическата тоталитарна система и установяването на демокрация в България. Регистрира се като политическа партия през 1998 г. Организациите, съставляващи коалицията преди това, са обявени за „присъдружни“ и голяма част от тях постепенно прекратяват самостоятелното си съществуване като политически партии.
За Съюза на демократичните сили , дали има бъдеще и можеше ли да продължи да управлява разсъждава  един от симпатизантите някога, Боян Коларов. Арх.Коларов е завършил Философия в СУ, където е изучавал и политически науки. До ден днешен не членува в политическа партия и  счита себе си за свободен демократично мислещ човек.
„Изтървахме мига , в който можеше СДС да иска политиката да изхожда от самия човек, държавата става все по централизирана, а българските граждани все по апатични, към проблемите в които живеят“, разсъждава Коларов. Според него дясно поведение демонстрират свободните успели в професията си хора, те много често не се съгласяват с това, което ги карат и правят точно обратното. По думите на Боян Коларов още от 1997 година, когато съюзът става партия то това не е партията на промените. Няма критична маса от хора които могат заедно да вършат нещо добро за всички. Затова не може да се постигне реформа в правосъдието, не можем да се определим като общност на регионите.Все повече хора си спомнят за Тодор Живков с умиление, посочва Коларов.Упованието в една личност която да реши всичките ни проблеми е залегнала в нашето съзнание от преди тридесет години, не можахме да се откъснем от това и да тръгнем в друга посока. Това обаче не означава, че не можем да опитваме,  смята Боян Коларов.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в четвъртък, 18 октомври
Прогноза за времето в четвъртък, 18 октомври
Йордан Апостолов: Действията на Волен Сидеров бяха с цел  да се играе по нервите на партньора
Йордан Апостолов: Действията на Волен Сидеров бяха с цел да се играе по нервите на партньора
РЗИ и Асоциация „Жени без остеопороза” ще проведат измервания на костна плътност
РЗИ и Асоциация „Жени без остеопороза” ще проведат измервания на костна плътност
ПФА „Добруджа” продължава да обновява и подмладява състава си (ВИДЕО)
ПФА „Добруджа” продължава да обновява и подмладява състава си (ВИДЕО)Яндекс.Метрика