Начало >Добруджа >Общество

5 паралелки без прием след първо класиране

27.06.2016 г. 12:41:12 ч.
/
5 паралелки  без прием след първо класиране
На база на резултатите от първо класиране, няма някакви изненади. Запазва се тенденция за намален интерес към професионалните паралелки. Това заяви в ефира на радио „Добруджа“ и.д. началник на РИО-Добрич Любомир Тодоров  по повод резултатите от първото класиране за професионални и профилирани училища с прием след 7 клас. От общо 27 паралелки в държавния план-прием за тази година, за 22 от тях приемът се запазва. Традиционно подчертан е интересът към езиковите паралелки в ЕГ „Гео Милев“. Запълнени са и трите паралелки в ПМГ „Иван Вазов“, както и „География и Икономика“ в Хуманитарна гимназия. Паралелката с чуждоезиков профил в СОУ „П.Р. Славейков“ има 22-ма класирани ученици. На първо класиране са реализирани две паралелки „Информационни технологии“ – по една в СОУ „Димитър Талев“  и СОУ „Любен Каравелов“. В профилите, свързани с изкуства има изненада, коментира Тодоров.  В паралелката профил „Музика“ има класирани 24 ученици, хореография -  14 ученици, профил „Изобразително изкуство“ – само 7.
В професионалните гимназии има пет закрити паралелки след първо класиране, отбеляза началникът на Инспектората. В ПГ Аграрно стопанство  - това е паралелката „Производител на селскостопанска продукция“, във „Фермер“ има само двама класирани. В ПГ по Ветеринарна медицина, за „Ветеринарен техник“ има само двама класирани седмокласника,  в паралелка „Еколог и Опазване на околната среда“ и „Контрол на качество и безопасност на храни и напитки“ няма класирани ученици. В ПГ МЕТ „Ломоносов –  по професията „Електротехник“ е класиран само  един ученик, в „Компютърна техника и технологии“ и в „Технолог в дървообработването и мебелното производство“  има класиран само по един ученик.
Към този момент се реализират пет паралелки в професионални гимназии -  4 от тях са във ФСГ „Васил Левски“. Другата е „Организация на хотелиерството“ в Гимназията по туризъм. Записването след първи класиране започва утре и ще продължи до 30 юни. След това ще станат ясни колко са останалите свободни места. Недоволните от първото класиране, могат да подадат заявление за участие във второ или трето, припомни Тодоров.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Радио ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 2 май
Времето на 2 май
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента



Яндекс.Метрика