Начало >Добруджа >Общество

Административен съд – Добрич възстанови разглеждането на дела в открити заседания

27.04.2020 г. 14:06:20 ч.
/
Административен съд – Добрич възстанови разглеждането на дела в открити заседания
От днес Административен съд – Добрич възстанови разглеждането на дела в открити съдебни заседания, попадащи в Приложението към чл. 3, т. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, като за първата дата това са дела, образувани по жалби срещу ревизионни актове и срещу изменения на ПУП.
Достъпът на външни лица е ограничен и е регламентиран със Заповед на административния ръководител Красимира Иванова.
Делата се разглеждат в съдебна зала № 1, като съдът и страните са разделени от прозрачен параван. След всяко заседание на съответния съдебен състав задължително се извършва дезинфекция на съдебната зала.
По време на извънредното положение магистратите изготвиха съдебни актове по всичките 26 броя дела от обявените за решаване в открито заседание. Изготвените съдебни актове са публикувани на сайта на съда. Съобщения до страните за подлежащите на обжалване актове, за времето на извънредното положение, са изпратени само по делата, попадащи в приложението към чл. 3, т. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, а останалите ще бъдат съобщавани на страните след края на извънредното положение. Същевременно бяха решени в закрито съдебно заседание и 16 дела. През периода от 16.03.2020 г. до 24.04.2020 г. са образувани 10 частни административни дела, от които са приключени 9.
Броят висящи дела към 24.04.2020 г. в Административен съд – Добрич е 160, от които 142 дела са насрочени и 18 са без движение. За датите на разглеждане на делата страните, адвокатите и вещите лица са уведомени по електронен път и по телефон.
Независимо от извънредното положение беше създадена организация, за да не се спира работата на съда и да бъде осигурен съобразно извънредната обстановка достъп до правосъдие.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика