Начало >Добруджа >Общество

Административен съд – Варна назначи съдебно-техническа експертиза за делото по жалбата на „Русгеоком БГ“

13.11.2018 г. 15:50:16 ч.
/
Административен съд – Варна назначи съдебно-техническа експертиза за делото по жалбата на „Русгеоком БГ“
На днешното открито съдебно заседание по дело, образувано по жалба на „Русгеоком БГ“ ЕАД против Решение по оценка за въздействието върху околната среда на Директора на РИОСВ – Варна, съдът назначи комплексна съдебно-техническа експертиза. На заседанието днес съдът прие постъпили доказателства от Министерство на енергетиката и изслуша становища на страните, във връзка с поисканите от жалбоподателя експертизи. 
Припомняме, с решението си от февруари тази година, РИОСВ-Варна не позволява осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище "Спасово" в блок "Добрич", включващо четири участъка: "Рогозина", "Чернооково", "Калина" и "Рогозина изток" за проучване и добив на природен газ. 
На основание постъпилите становища, съдът назначи комплексна съдебно-техническа експертиза. Определената от съда задача по съдебно-техническа експертиза включва експертиза по общи въпроси във връзка с геологията, оборудването и въздействията от добива върху околната среда; експертиза за влиянието върху водите при нормална експлоатация и при аварии, и природни бедствия; здравно-екологична и съдебно-екологична експертиза. Вещите лица за комплексната съдебно-техническа експертиза са хидрогеолог, сондажен инженер, инж. химик сондажни течности, геофизик и геолог. Вещо лице за здравно-екологичната експертиза ще бъде определено в следващите заседания на съда. 
       Производството е отложено за 5 март 2019 г., като на вещите лица е определен срок за представяне на заключенията до 15 февруари 2019 г.
Снимка:www.admcourt-varna.com

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика