Балканите се радикализират, предупреждават експерти по национална сигурност

16.03.2019 г. 10:13:55 ч.
/
Балканите се радикализират, предупреждават експерти по национална сигурност
На Балканите върви една вълна на радикализация. Това коментираха пред Нова телевизия експерти по национална сигурност във връзка с българската следа в атентата в Нова Зеландия.
Припомняме, вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи на брифинг след извънредна среща на спецслужбите по нареждане на премиера Бойко Борисов, че атентаторът от Нова Зеландия Брентън Тарант е бил в България. 28-годишният австралиец изби близо 50 души и рани десетки други при зверско нападение в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия.
Трябва да сме притеснени, смята Тихомир Стойчев. Глобализацията освен позитиви има и негативни ефекти, според него. България трябва да отговори много бързо, каза Стойчев. Според него посещенията на атентатора у нас и на Балканите не са случайни. Той се е подготвял, анализира още той.
Велико държавните идеи на Балканите се възбуждат, подчерта Стойчев. На службите навсякъде по света им е трудно, коментира още той.
Трябва да се проверят мотивите, коментира и Йордан Божилов. Остава да се изясни каква е връзката с България, с Балканите, изтъкна той. По мнението му възможно е атентаторът да се е срещал с радикални формирования на Балканите.
Божилов смята, че атентаторът е действал сам. Радикализацията върви, притеснен е експертът по сигурността. Много са факторите, които могат да радикализират една личност, по мнението на Божилов.
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
На какво е празник 24 май
На какво е празник 24 май
А, Б, В, Г...
А, Б, В, Г...
Кампанията подсказва на Каракачанов, че е възможен Костинброд 2
Кампанията подсказва на Каракачанов, че е възможен Костинброд 2
Борисов: Зелени и опоненти на кабинета опитват бойкот на АМ "Струма" в Кресненското дефиле
Борисов: Зелени и опоненти на кабинета опитват бойкот на АМ "Струма" в Кресненското дефилеЯндекс.Метрика