БАСКЕТБОЛ: Христина Маргаритова и Калоян Георгиев с много силни мачове за България (ВИДЕО)

10.04.2024 г. 16:15:59 ч.
/
БАСКЕТБОЛ: Христина Маргаритова и Калоян Георгиев с много силни мачове за България (ВИДЕО)
Много силно представяне в националните отбори на България записаха през миналата седмица двама състезатели от школата на баскетболен клуб „Ънстопабъл” - Христина Маргаритова и Калоян Георгиев.

Националните отбори на България до 14 години участваха на турнир на ФИБА в Дробета-Турну Северин, Румъния. Момичетата заеха трето място след победи срещу Косово и Северна Македония, и загуби от Румъния и Турция. Най-резултатна от българките в първите два мача – срещу Косово и Румъния, беше Христина Маргаритова. Момчетата на България спечелиха второто място в конкуренцията на същите държави, като те постигнаха три поредни победи и загубиха единствено в последния ден на турнира в пряка битка за титлата с Турция.

Много сме доволни с колегите от представянето и на двамата, заяви за медийна група „Добруджа” Адриана Георгиева – треньор в школата на баскетболен клуб „Ънстопабъл” – Добрич. Христина и Калоян стигнаха до националните отбори, защото тренират много, сериозни са не само в залата, но и в училище, отбеляза тя.

„Доволни сме, че нашият клуб беше оценен. Те бяха селектирани измежду над 30 момчета и 30 момичета, които участваха в лагер преди турнира. Христина има много добра стрелба и техника на дрибъл. И тя, и Калоян, са много добре подготвени технически. Работим за развитието и на мъжкото, и на дамското направление в клуб „Ънстопабъл”. При момичетата нямаме много на брой от един набор и затова там липсват по-високи резултати засега. Школата на клуба обаче е целогодишно отворена за нови желаещи да тренират баскетбол. Приемаме деца от 5-годишна възраст”, обясни Адриана Георгиева.

Бях притеснена първоначално, защото това ми бяха първите мачове за България, но след това се отпуснах и заиграх играта си, сподели Христина Маргаритова. Тя се надява през лятото отново да бъде повикана в националния отбор за турнирите в Турция и Словения. Христина тренира баскетбол от 4 години. Неин треньор в школата оттогава е Константин Тодоров, а освен това провежда и индивидуални тренировки с Кирил Киров.

Доволен съм от играта на отбора и мисля, че и аз се включих добре и помогнах да стенем втори, сподели впечатленията си от турнира в Румъния Калоян Георгиев. Много се вълнувах, че за първи път играх за България, добави още той. Калоян тренира баскетбол от втори клас при Адриана Георгиева и Кирил Киров. Той е състезател на формацията на „Ънстопабъл” до 14 години, която през този сезон играе в Елитната група. След шестото мястото в зона Изток, добричлии ще играят срещу третия на Запад за класиране на държавните финали. Калоян вече записва минути игра и в мачовете на дублиращия състав на мъжкия отбор на „Ънстопабъл” в Б група.

В клуба се надяват през това лято за първи път в своята 10-годишна история да имат национал на Европейско първенство, като се очаква Георги Арнаудов да бъде в състава на България за континенталния шампионат за баскетболисти до 16 години в Гърция.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая



Яндекс.Метрика