Начало >Добруджа >Култура

Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят днес в Добрич „Усещане за любов“

13.02.2019 г. 08:37:53 ч.
/
Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят днес в Добрич  „Усещане за любов“
Днес от 18.00 ч. в Общински младежки център „Захари Стоянов“ известната българска актриса Бойка Велкова ще представи нейния спектакъл „Усещане за любов“, в който си партнира с Ивайло Захариев. Събитието е част от активната програмана Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община град Добрич и е с вход свободен за всички граждани, почитатели на музиката и поезията от най-висше естество. Известните актьори по уникален начин правят съпричастни зрителите с емблематични творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика.
В резултат на активната си работа, освен прилагането на възпитателни мерки, експертите в Комисията се стремят да разнообразяват и обогатяват програмата на обхванатите деца и младежи с различни прояви с културно-образователен ефект. Доказано е въздействието на поезията, стойностната музика, театъра върху намаляване проявленията на девиации в поведението на неукрепналата психика. Изключително полезно за възпитателния процес и формирането на вкус е включването на тези младежив специално организирани обучения, спортни активности, посещения на концерти и спектакли. Възпитаването в дух на разбиране, подкрепа и обич е заложено в съвременните образователни практики, но много често се пренебрегва ролята на любовта като чувство, което е важно за изграждането на една цялостна положителна личност. За да осъществява нормални и ползотворни отношения с другите хора, както и да преодолява всички трудни моменти, с които може да се срещне в по-осъзната възраст, младият човек трябва да е наясно с чувствата и проявлението на емоциите си. И така, в навечерието на навлезлия вече в бита ни Ден на Любовта - 14 февруари - Комисията, Община град Добрич и Общински младежки център стават домакин на музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“.
Този спектакъл е плод на усилията на самата Бойка Велкова да унифицира езика на любовта, като всъщност „любовта говори само един език“. Двамата с Ивайло Захариев създават една уникална атмосфера на сцената, където звучат прекрасните текстове на световните класици, и където музика и изображения те пренасят в света на съвършеното изкуство.
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели  призови места в конкурс в Париж
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели призови места в конкурс в Париж
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май



Яндекс.Метрика