Начало >Добруджа >Общество

Читалище „Йордан Йовков – 1870 година” се включва в Маратона на четенето

19.04.2019 г. 10:47:02 ч.
/
Читалище „Йордан Йовков – 1870 година” се включва в  Маратона на четенето
Библиотеката при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ активно се включва в Маратона на четенето.
На 23 април (вторник) от 10.00 до 16.00 ч. културният институт кани всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона. Участието е нерегламентирано и доброволно и се състои в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.  Резултатите от Маратона ще бъдат публикувани на сайта на Читалището и в социалните мрежи.
Инициативата се провежда от 2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Библиотеките са създали прекрасна традиция, която събира хората, за да четат заедно, за да обменят мнения и препоръки за книги, за да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството. Програмите на Маратона винаги носят нови идеи, допълват ежедневните услуги на библиотеките, привличат все повече внимание с незабравими прояви и предизвикателства към жаждата за знания на любознателните деца и възрастни.
Чрез съвместната си работа с читалище „Йордан Йовков“ до момента в тазгодишния Маратон на четенето са се включили класове от ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Димитър Талев“ с приозведения на Таня Щевнер и Ран Босилек, като през последната седмица на април са предвидени още няколко посещения на класове от различни учебни заведения на територията на гр. Добрич.

Коментирайте
Подобни новини
Ученици от ЕГ „Гео Милев“ се докоснаха до работата в медийна група „Добруджа“ (СНИМКИ)
Ученици от ЕГ „Гео Милев“ се докоснаха до работата в медийна група „Добруджа“ (СНИМКИ)
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва изплащането на великденските добавки
Започва изплащането на великденските добавки



Яндекс.Метрика