Начало >Добруджа >Култура

Даниела Кузманова подкрепи с писмо читалище „Добрич – 2017”

18.06.2018 г. 13:51:51 ч.
/
Даниела Кузманова подкрепи с писмо читалище „Добрич – 2017”
Известният музиковед, текстописец и журналист Даниела Кузманова се обърна с писмо до Областния управител Красимир Кирилов и общинските съветници на Добрич за подкрепа относно предоставянето на сграда за нуждите на Народно читалище „Добрич – 2017”.
„Обръщам се с молба към вас да подкрепите НЧ ”Добрич – 2017”, като предоставите за дейността му обезлюдената сграда на СОУ ”Дора Габе”. Вашето благородно решение в полза на читалището, което няма свой дом, ще бъде решаващо за превръщането му в Дом за духовно и културно развитие на талантливи деца и млади хора”, гласи част от писмото.
Даниела Кузманова е член на обществения съвет на читалището, а писмото й бе предоставено на медиите от основателя на културния институт Николай Нейчев.
„Искрено се надявам вашият вот да даде тласък и да очертае нови перспективи за дейността на скоро сформираното читалище, като осигури подходящо място за провеждане на неговата отговорна и обществено полезна работа в името на българската култура и просвета”, се казва още в обръщението на Даниела Кузманова.
Припомняме, че на последното заседание на Общински съвет Добрич трябваше да бъде гласувано искането на читалището за безвъзмездно ползване на два етажа, физкултурен салон и актова зала в бившето училище „Дора Габе“. По време на заседанието обаче председателите на два карате клуба – единият тренира във физкултурния салон, другият в актовата зала,  заявиха, че искат да продължат дейността си и да плащат наем на общината. Тогава общинският съветник Зорница Михайлова от ГЕРБ предложи тези обекти да се извадят от имота, който се предоставя на читалището. Нейчев се опита да обясни, че без физкултурен салон няма репетиции на състави , а без зала – няма концерти. Предложението на Михайлова за изваждане на тези обекти събра при гласуване 23 гласа „за”. Това накара председателят на читалището Николай Нейчев да оттегли искането си за ползване на базата, която, според него, по този начин е осакатена.
На предстоящата сесия в края на този месец Общинският съвет отново ще разгледа въпроса. 

Коментирайте
Подобни новини
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели  призови места в конкурс в Париж
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели призови места в конкурс в Париж
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май



Яндекс.Метрика