Начало >Добруджа >Общество

Децата от лятно училище „Играй и учи“ при РБ „Дора Габе“ пътуват с влакче на професиите

12.07.2017 г. 13:28:41 ч.
/ ИА Добруджа
Децата от лятно училище „Играй и учи“ при РБ „Дора Габе“ пътуват с влакче на професиите
Разнообразни дейности организира Център за кариерно ориентиране – гр.Добрич с децата от лятно училище „Играй и учи“ към Регионална библиотека „Дора Габе“.  Малчуганите активно се включиха в дискусията на тема „Групиране на професиите по различни признаци“ – словесно въздействие, решаване на здравословни проблеми, предлагане на услуги на хората и професии, в които униформите са задължителни. Децата получиха и своите първи познания за това, какво е „визитка“ и как биха могли да  представят по атрактивен начин своите качества, интереси, умения. Многознайковците четоха стихчета и разпознаваха отговорите на гатанки за познати и непознати професии.
Във втората част на мероприятията най-активните участници се включиха  в забавни ролеви игри – Г-н Иванов - „Учителят-математик с многогодишен стаж“,  Д-р Петрова – лекар-педиатър, безкомпромисния полицай - Сержант Василев  и красивата сервитьорка Роси от сладкарница „Шоколад“. Те споделиха  пред останалите участници защо са избрали своята професия и разказаха интересни случки от  професионалната си кариера.
Под ръководството на консултантите бяха композирани локомотивът и четирите вагона на „Влакчето на професиите“. Всяко дете си избра „късметче – професия“, като задачата бе само да прецени, на кой от вагоните трябва да се качи. Под звуците на песничка за влакчето машинистът  поведе шареното влакче  на професиите към следващите гари на познанието.
Всички участници в мероприятията получиха награди от кариерните консултанти – папирусчета със стихчета за разнообразни професии, а красивата сервитьорка Роси ги почерпи с цветни бонбони.
Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект на МОН “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика