Декларация от агитката на ПФК Добруджа

20.08.2013 г. 08:14:00 ч.
/ ИА Добруджа
Декларация от агитката на ПФК Добруджа
„Агитката на ПФК “Добруджа” изразява своето възмущение от условията, при които са принудени да наблюдават мачовете на стадион “Спартак” привържениците на гостуващия отбор и организацията, или по-точно пълната липса на такава по време на мача “Спартак 1918” – “Добруджа 1919” от третия кръг на първенството в Б професионалната футболна група. Категорични сме, че условията, които се предлагат на гостуващите отбори са далеч от изискванията и разбирането за професионалния футбол.
В т.нар. сектор за гости на стадион “Спартак” няма обособен вход – при пристигането на привържениците на “Добруджа”, те бяха преведени през официалния вход на стадиона, а на излизане трябваше да преминат през съборена телена мрежа, която частните охранители, наети от ПФК “Спартак 1918” придържаха с крак. Няма обособен и пункт за продажба на билети. Абсурдно е билетите за мача да се предоставят на привържениците на гостуващия отбор лично от изпълнителния директор на ПФК “Добруджа” Светослав Петров. Хигиената в т.нар. “сектор за гости” бе под всякаква критика – край него дори се бе оформило микросметище. Дори се оказа, че няма и тоалетна.
Любимият ни отбор–“Добруджа” се завърна през този сезон в професионалния футбол. Като негови привърженици сме посещавали не един и два стадиона на аматьорски клубове във В група, където условията са далеч по-прилични от тези на “Спартак” във Варна, където ситуацията е непроменена от години и се влошава.
Смятаме, че е недопустимо да се прилага двоен аршин и едни клубове – включително и любимият ни “Добруджа” да полагат необходимите условия за спазване на изискванията и правилата на БФС за издаване на професионален лиценз, а за други те да не важат. Затова настояваме Лицензионната комикия на БФС да вземе отношение и да предприеме необходимите мерки спрямо ПФК “Спартак 1918”, като ги задължи да се съобразяват с нормативните документи, или им отнеме професионалния лиценз заради груби нарушаване на изискванията. ДОБРИЧ ЗНАЧИ ДОБРУДЖА!!!”


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Ясни са всички зимни контроли на „Добруджа“
ФУТБОЛ: Ясни са всички зимни контроли на „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Агитка  от 80 души ще придружи  Добруджа  07 в Бургас
ВОЛЕЙБОЛ: Агитка от 80 души ще придружи Добруджа 07 в Бургас
Традиционният коледен турнир по баскетбол в Добрич ще бъде в памет на Теодор Лечев
Традиционният коледен турнир по баскетбол в Добрич ще бъде в памет на Теодор Лечев
КАНАДСКА БОРБА: Добричкият клуб „Хищник” с трима състезатели на "Благоевград оупън"
КАНАДСКА БОРБА: Добричкият клуб „Хищник” с трима състезатели на "Благоевград оупън"Яндекс.Метрика