Начало >Добруджа >Общество

Димитрина Германова и Росен Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от международен конкурс

13.06.2018 г. 10:08:10 ч.
/
Димитрина Германова и Росен Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от международен конкурс
Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ спечелиха първа награда от Третия международен музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ за изпълнение на песен от филм или мюзикъл. Събитието се проведе снощи в Летния театър на морската столица, като добричките дарования с вокален педагог Елена Карабельова, се представиха като дует в групата на камерните състави и спечелиха първо място. Международно жури с председател доц. Етиен Леви оценяваше изпълненията на талантливите певци, които се бореха за голямата награда Гран при в размер на 1000 лв.
Димитрина и Росен достигнаха до участие в този спектакъл след предварително представяне в първия етап на конкурса, който се проведе на
17-ти и 18-ти март в град София. След прецизна селекция до втория етап бяха допуснати само пет състава и 18 индивидуални изпълнители разделени в три възрастови групи.
Международният музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ е част от по-крупно събитие. Той е раздел от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“2018, който се провежда за седма поредна година под патронажа на Министерството на образованието и науката. Другите раздели са:Кино и телевизия, Анимационни филми, Интернет медии, Радиопредавания.
Снощи бяха раздадени наградите във всички раздели. Спечелилите първи места получиха приза на фестивала –  стъклена, ръчно изработена статуетка „Арлекин“. Димитрина и Росен също са носители на „Арлекин“.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Отлага се гостуването на Стоянка Мутафова тази вечер в Добрич
Отлага се гостуването на Стоянка Мутафова тази вечер в Добрич
Времето на 16 август
Времето на 16 август
Жътвата приключи, чакат се резултати за качеството
Жътвата приключи, чакат се резултати за качествотоЯндекс.Метрика