Начало >Добруджа >Регионални

Добричка община награди отличилите се в местното самоуправление, образованието и културата (ВИДЕО)

23.06.2016 г. 16:52:44 ч.
/ ИА Добруджа
Добричка община награди отличилите се в местното самоуправление, образованието и културата (ВИДЕО)
С празничен концерт днес Община Добричка отбеляза своя празник, който по традиция предшества събора край Дебрене.
В своето  слово, кметът инж. Тошко Петков, припомни акцентът в програмата  за управление на общината в годините 2015-2019 г., а именно необходимостта от общи усилия за постигане на желани резултати в различните направления на обществено – политическия живот. „ Чака ни много работа за изпълнение на основните приоритети, свързани с развитието на местната икономика чрез обособяване на няколко индустриални зони , подобряване на инфраструктурата, стимулиране на бизнеса и младите предприемачи”, каза кметът. Петков допълни, че в момента общината подготвя пет технически проекта  за рехабилитация на общинските пътища.  Два са за асфалтиране  на улици в 41 населени места, други два за рехабилитация на водопроводната мрежа в с. Плачидол и един проект за части от селата Бранище и Стефаново. Предвидените инвестиции, в рамките на тези проекти, ако бъдат одобрени, са в размер на  10 милиона евро европейски средства. Общината  има проектни предложения, както и одобрени проекти, със социална насоченост. Предстои сключването на договор по проект „Равен шанс за всички деца в община Добричка” на обща стойност 588 078 лв. От неговите услуги ще се ползват около 350 деца  и техните семейства. Вече е одобрен проект, насочен към  устойчиви резултати при овладяването на българския език, социализацията и интеркултурното образование на деца 32  целодневни детски градини. Неговата обща стойност е  471 708 лв.
  На тържествено събрание днес бяха   наградени и  отличилите се в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, културния живот и художествено-творческата дейност села и кметски наместничества, както и представители на бизнеса - за принос в развитието на общината.
С плакет на общината  и грамоти бяха   отличени:
 Най-доброто кметство за 2015 г. – с. Бенковски с кмет Осман Ибрям Осман. Наградата за най - добро населено място с кметски наместник за 2015 г. получи  с. Миладиновци  с кметски наместник Йордан Атанасов Йорданов.  Най - доброто училище за 2015 г. е ОУ „Добри Войников“, с. Победа  с директор Галина Тошкова, а най- добрата детска градина за 2015 г. е ЦДГ с . Алцек с  директор Светлана Събева.
Наградата за най - добро читалище за 2015г. бе връчена на  Народно читалище „Груди Филипов – 1940“, с. Божурово с читалищен секретар Марийка Димитрова.
Награди бяха връчени и  за принос в развитието  на общината. Такива получиха  Земеделска кооперация „Полк. Минков“ с. Полк. Минково с председател Лазар Стойчев. За земеделски производител  животновъд бе отличен  ЕТ „Давид – Джавит Бейтула“, с . Карапелит с управител Джавит Бейтула. Наградата за  арендатор бе връчена на  производителят „Иван К. Тодоров“ с. Победа. В сектор промишленост бе награден
Маслодобивен завод „Клас Олио“ АД с. Карапелит с  директор Ерхан Фикрет.
 С кметска заповед днес бяха наградени  и тези  кметства и населени места с кметски наместник, които са постигнали добри резултати в общинския преглед за пролетното хигиенизиране и почистване на населените места за 2016 г. На първо място е с. Победа. Второто място си поделят селата Житница и Дянково. Трети са  селата Бранище и Плачидол. Четвъртата позиция е за кметско наместничество село Пчелник. Следват селата Поп Григорово и Генерал Колево.
Поощрителни награди получиха селата Бенковски, Ломница, ЛОвчанци, Царевец, Стефаново и Славеево, Орлова Могила, Миладиновци, Полковник Иваново, Приморци и Златия.

Репортаж на Даниела Русева и Павлина Живкова
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
7 оркестъра се включват във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево
7 оркестъра се включват във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево
Хранителни пакети ще получат 1009 лица в нужда от община Добричка
Хранителни пакети ще получат 1009 лица в нужда от община Добричка
Фестивалът в село Ловчанци се превърна в истински фолклорен празник (ВИДЕО)
Фестивалът в село Ловчанци се превърна в истински фолклорен празник (ВИДЕО)
С песни и танци  Каварна отбеляза Лазаровден и Цветница
С песни и танци Каварна отбеляза Лазаровден и Цветница



Яндекс.Метрика