Отличиха най-добрите спортисти в Добрич(ВИДЕО)

20.12.2017 г. 17:07:27 ч.
/
Отличиха най-добрите спортисти в Добрич(ВИДЕО)
Десетте най-добри спортисти на Добрич, трите най-добри отбора, трите млади надежди и тримата най-добре представили се параспортисти бяха наградени днес от кмета на Добрич Йордан Йорданов. По решение на ПК по спорт и младежки дейности тържеството се състоя в зала Добротица, а голямото пространство трудно бе запълнено от присъстващите.
Наградите бяха връчвани в обратен ред, а първи получи своя плакет, грамота и парична награда спортист № 10 Николай Минков, състезател по лека атлетика от СК Добруджа с треньор Милен Петров.
Посоченият на девето място Юндер Бейтула от СКВТ Добруджа закъсня за церемонията и бе награден по-късно.
Състезател № 8 – боксьорът Ивайло Йорданов също не присъства на церемонията и неговата награда бе връчена на треньора му в БК Добруджа Коста Костов.
Седмата позиция бе отредена на състезателя по борба от СК Добруджански юнак Светослав Люцканов с треньор Петър Петров.
Илиян Илиев от ХК Добруджа с треньор Георги Андреев бе шести.
Гюлетласкачът Георги Иванов, класиран на пето място не присъства в залата, а вместо него на подиума се качи треньорът му Галин Костадинов.
На четвърто място бе другият представител на мъжкия хандбален тим Джошкун Якубов.
От призовата тройка първа на сцената се появи лекоатлетката Радосвета Симеонова, шампион на страната в три напълно различни дисциплини – 20 км сп.ходене, 3000 м стипълчейз и класически маратон. Нейна треньорка е Емануела Радева от СКЛА Добруджа 99.
Второто място е за Пеньо Пенев, състезател на КК Самурай – световен вицешампион от Световното стилово първенство в Букурещ с треньор сенсей Димитър Христов.
За спортист №1 тази година бе обявен най-прогресиралият волейболист в България, носителят на Купа България с отбора на Добруджа 07 -мъже Жулиен Георгиев, възпитаник на треньора Мирослав Живков, а през новия сезон състезаващ се под ръководството на Петър Пенев.
Веднага след това бяха наградени треньорите на десетте най-добри спортисти.
Капитанът на Добруджа 07 Димитър Маринков получи от кмета плакет, грамота и парична награда за обявяване на мъжкия тим за отбор на годината.
Вратарят на хандбалния Добруджа Емил Иванов получи наградата за отбор, класиран на второ място, а Пеньо Пенев от КК Самурай се качи на подиума, за да вземе наградата за третото място в класацията .
При младите таланти първото място е за Момчил Петков, състезател на ШК Енергия, който е шампион на ЕС и е десети на СП  за момчета до 12 г. Негов треньор е Тодор Спиров. 
На втора позиция е Теодор Йорданов от ВК Добруджа 07. Той е на лагер с нац. отбор и не присъства на церемонията, а награда бе получена от неговия треньор Петър Пенев. Третото място бе за Тулчан Мехмед, състезател на КК Самурай.
Президентът на Лайънс клуб Ивайло Милев награди най-добрите параспортисти за 2017 г, а ръководената от него НПО бе подсигурила паричните награди за целта. Бронзовият медалист от Олимпийските игри за хора с увреден слух и световен шампион в същата категория Панайот Димитров от СК Добруджански юнак с треньор Петър Петров е безспорен победител, негови подгласници са параолимпийката Милена Тодорова, състезател по спортна стрелба и Мустафа Мехмедалиев , четвърти на ЕП по канадска борба за хора с увреждания.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
5 медала за СКЛА „Добруджа“ на турнира „Коста Василев“ в Шабла
5 медала за СКЛА „Добруджа“ на турнира „Коста Василев“ в Шабла
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита
СУ „П. Р. Славейков“ се класира на държавните финали по баскетбол за момчета 5-7 клас
СУ „П. Р. Славейков“ се класира на държавните финали по баскетбол за момчета 5-7 клас



Яндекс.Метрика