Начало >Добруджа >Общество

Ето Заповедта на директора на РЗИ-Добрич за временните ограничителни мерки за непълнолетни

28.01.2022 г. 17:18:00 ч.
/
Ето Заповедта на директора на РЗИ-Добрич за временните ограничителни мерки за непълнолетни
Факт е  Заповедта на директора на РЗИ-Добрич относно временните ограничителни мерки за непълнолетните. Тя е съгласувана с главния държавен здравен инспектор, като влиза  в сила от 18.00 часа на 28 януари т.г. и важи до 24.00 часа на 06.02.2022 г.
 1. Преустановяват се посещенията на непълнолетни лица в търговските центрове тип МОЛ, кина, клубове, включително компютърни зали, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване, без законен настойник (родител или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния).
2. Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др., спортни празници и други масови мероприятия, организирани от юридически и физически лица, вкл. от училищата, за всички ученически възрастови групи.
3. Преустановяват се присъствените групови занятия с деца в езиковите центрове, образователните центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.
4. Преустановява се провеждането на извънкласни дейности, с изключение на националните кръгове и областните кръгове на националните олимпиади и състезания от Календара на МОН, утвърдени със заповеди на Министъра на образованието и науката.
Участието на областните кръгове на олимпиадите и състезанията се допуска само при създадена организация за провеждане на изследване за COVID - 19 на място в училище, с осигурени от МОН щадящи бързи антигени тестове на учениците, на педагогическия и непедагогически персонал, участващи в провеждането им, с изключение на тези, които разполагат с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.
II. Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Добрич.
III. Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на РЗИ- Добрич.
IV. Заповедта да се съобщи на областния управител на област Добрич – за създаване на необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Добрич.

Областният управител Галин Господинов уведоми членовете на Областен координационен щаб за заповедта и обръща внимание на кметовете на общини на територията на областта да се въведат наложените временно противоепидемични мерки и следят за контрола по спазването им.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика