Горанов: Няма да има съкращения в НАП, а преструктуриране

17.04.2018 г. 09:19:59 ч.
/
Горанов: Няма да има съкращения в НАП, а преструктуриране
Няма да има съкращения в Националната агенция за приходите (НАП), а преструктуриране. Това заяви пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов по повод новината, че 250 служители от звено „Оперативни проверки“ ще останат без работа от 1 май.
„Съкращения в щата на Националната агенция за приходите няма да има и всеки и достоен добре образован български гражданин може да кандидатства, ако отговаря на критериите за работа в приходната администрация. В този смисъл аз не виждам никакъв драматизъм“, категоричен бе Горанов.
По думите му това е управленско решение от страна на ръководството на НАП, „което аз не крия, че подкрепям“, добави министърът. „Инициативата безспорно дойде от тях. Тя беше консултирана с мен и я подкрепям, защото голяма част от служителите, които в момента работят и които основателно се притесняват за своето бъдеще, не са постъпили в НАП през конкурсите и по начина, по който те се организират в момента“, разясни Горанов. Числеността във „Фискален контрол“ пък ще бъде увеличена с 256 бройки.
Горанов напомни, че заплатите в НАП са били увеличени в началото на годината. „Тези колеги, които успеят да издържат входния тест в приходната администрация ще получат едно прилично, отговарящо на статута на служител в приходната администрация, възнаграждение. Министърът обаче не посочи точния размер на заплатите, но каза, че служителите ще получават прилично възнаграждение за българския стандарт.
Финансовият министър каза още, че вече няма да има едни и същи фиксирани екипи, които да се сраснат с терена и да се сприятеляват или сближат с обектите на контрол, като целта е да се защити малкият и среден бизнес, който нееднократно се оплаква от действията на държавните служители.
По думите му става въпрос за едва 3% от работещите в приходната администрация и това не бива да се драматизира.
Снимка:www.monitor.bg
Източник:Monitor.bg

Коментирайте
Подобни новини
Изпълнителното бюро на БСП иска от премиера коментар по случая с апартаментите
Изпълнителното бюро на БСП иска от премиера коментар по случая с апартаментите
Повдигнаха обвинение на кмета на Червен бряг
Повдигнаха обвинение на кмета на Червен бряг
Санкцията за отсъстващи от училище деца ще задълбочи бедността в страната
Санкцията за отсъстващи от училище деца ще задълбочи бедността в страната
Медицинските сестри отново излизат на протести
Медицинските сестри отново излизат на протестиЯндекс.Метрика