Начало >Добруджа >Регионални

Горски празник за ученици от Белия град организира ДЛС-Балчик

13.04.2018 г. 12:16:55 ч.
/
Горски празник за ученици от Белия град организира ДЛС-Балчик
Весел детски празник за малчуганите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Балчик организираха служителите на ДЛС-Балчик, РДГ-Варна и Природен парк „Златни пясъци“.
С децата от това училище работим от доста време, но тази година решихме да им организираме екскурзия, която да ги накара да се връщат в гората отново и отново, разказва директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. С колегите бяхме единодушни, че ще проведем веселия празник на територията на ПП „Златни пясъци“ и не сбъркахме, защото служителите от парка са добре подготвени и знаят как чрез игри да накарат децата да научат нещо и за гората, категорична е инж. Тодорова.
По традиция празникът започна с песента „Хубава си, моя горо“, след което директорът на РДГ-Варна инж. Тодор Гичев и инж. Радослав Радев от ДЛС-Балчик поздравиха децата.
Бяхме наели дисководещ, за да могат малчуганите да избират любимите си песни и наистина да се повеселят сред природата, като преди да тръгнем на обиколка из парка изиграхме с тях и едно право хоро, защото освен че искаме да научим младите да обичат и пазят гората, искаме да ги накараме да продължат да следват и българските народни традиции,  каза още Калинка Тодорова.
След откриването на горския празник лесовъдите и децата преминаха по маршрута „Песента на гората“, като извървяха пътя от говорещото дърво, през птичките в парка, до класната стая на открито. Там малчуганите имаха възможност да покажат какво са научили при разходката си и да покажат кои са местата, които обитават различните пернати.
След интерактивните игри и училището на открито решихме, че е време за още забавления. Заедно с двама алпинисти качихме децата на Тролея на Тарзан и Маймунарника и така останалата част от празника мина неусетно в смях и закачки, продължава разказа си инж. Тодорова.
Всички деца участвали в невероятния празник получиха грамота „Млад лесовъд“ и покана за нови игри и уроци в гората. От ръководството на ДЛС-Балчик са решили да поканят малките ученици в ловната база в Батова, където децата освен че ще получат бележниците си в края на учебната година, ще имат възможност да научат много нови неща за дивите животни, да ловят пъстърва в развъдника на стопанството и накрая на да си я приготвят сами.
Смятам, че това е начина децата да заобичат гората. С колегите винаги сме влагали цялото си сърце в работата с най-малките и ще продължим да го правим, категорична е инж. Тодорова.

Коментирайте
Подобни новини
Изнасят на открито кактусите в Ботаническата градина в Балчик
Изнасят на открито кактусите в Ботаническата градина в Балчик
Деца от детската градина в Шабла с инициатива в Световния ден на земята
Деца от детската градина в Шабла с инициатива в Световния ден на земята
240 килограма капачки събраха за месец в Тервел в кампанията за МБАЛ-Добрич
240 килограма капачки събраха за месец в Тервел в кампанията за МБАЛ-Добрич
Над 30 състава и индивидуални изпълнители се представиха на събора „Цветница“ в Генерал Тошево
Над 30 състава и индивидуални изпълнители се представиха на събора „Цветница“ в Генерал ТошевоЯндекс.Метрика