Начало >Добруджа >Общество

Граждани обсъждат работещи идеи за развитието на Добрич (ВИДЕО)

28.05.2017 г. 11:48:05 ч.
/
Граждани обсъждат работещи идеи за развитието на Добрич (ВИДЕО)
Граждански форум за работещи идеи „Добрич в бъдеще време” се провежда днес в Младежки център “Захари Стоянов”. Около 50 души присъстват на събитието, което е организирано от  граждански организации и граждани, а идеята е на добричлията Пламен Пеев, който понастоящем живее в Естония. Целта на форума е гражданите на Добрич да коментират представите си за града, за неговите проблеми и бъдещи работещи идеи за неговото развитие. Това е един чисто граждански проект, открито подкрепен от кметското ръководство, акцентира зам. кметът арх. Боян Коларов, който е и сред организаторите. Той припомни, че името „Добрич в бъдеще време”  е избрано след проведена анкета в интернет.
По света живеят същите хора като нас, със същите чувства и емоции, разликата е как те усещат света. Те са по-дисциплинирани, имат различно отношение към заобикалящия ни свят, но те са същите хора. От тук следва въпросът: „Как те могат, а ние –не?”. На тези въпроси ние ще се опитаме да отговорим днес.  Това което се опитваме да направим с този форум е точно да намерим начин да променим себе си към по-добро, каза при откриването председателят на Общински съвет-Добрич Иво Пенчев. 
Димитър Събев представи теорията си за  икономика на периферията. Развитието на туризма бе представена от  Румен Драганов.  Арх. Надежда Пампорова ще говори за нов екологичен начин на живот и Еко селище в Добрич.Пепина Митева ще беседва за човешката професионална реализация.  
В следобедните часове  ще бъдат сформирани 5 работни групи, като всеки един от аудиторията сам решава  към коя от тях да се присъедини. Генерираните идеи ще бъдат представени в края на деня.
Водещ на форума е Георги Енчев от дуета "Румънеца и Енчев".

Репортаж на Михаил Добромиров и Павлина Живкова

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика