Начало >Добруджа >Общество

Гражданите на Добрич са по-скоро "ЗА" употребата на "паяк" /ВИДЕО/

02.06.2017 г. 09:21:17 ч.
/
Гражданите на Добрич са по-скоро "ЗА" употребата на "паяк" /ВИДЕО/
Сред добричлии преобладава мнението за използване на „паяк” и внасяне на ред при паркирането. Малцина са тези, които считат репатратора за рекетиращо гражданите средство. И ако други големи градове са минали по всички стъпала за осъществяване на ред и контрол, то в Добрич мярката ще бъде решаваща. Гражданите недоволстват от липсата на паркоместа и от липсата на контрол от страна на полицията.Категорични са, че парата  ще реши  проблема с хаоса.
На въпрос как приемате решението за закупуване на паяк отговарят така:
Редно е. Ще има някакъв ред.Много хубава идея, не съм от Добрич, но като гледам какво става тук, какво движение, това е много добра идея.Щом са решили, значи ще го купят. Има ги и в другите градове. На две мнения съм. Хем да вземат, хем не, защото ще станат по-големи бъркотии. Има достатъчно хора по районите, които са направени за паркиране. Нямат пари да си изкърпят улиците, занимават се с други работи. Да отидат да видят горе квартал Балик, срам ме е да ходя вече.  Оставен е от 15 години. Направиха градската градина   няма проблеми, ама другото не ми харесва. И още кърпят и до колкото разбрах няма да платят и на тази фирма , която кърпи. Първо оправи едното, после другото. Сега ще взимаме кола, ще назначаваме персонал, разходи колкото искаш, пък улиците да ги оставим на заден план. По добре да не се занимават с такива работи, да си оправят града.
Не стигат местата за паркиране. Трябва да се направят паркинги. Да може да има къде да спре човек , като излезе с колата. Най – лошото е, че полицаите минават виждат го, че е спрял неправилно на кръстовището – минават и заминават. Няма санкции.
Навсякъде има и едното и другото. И паяка валиден и скобите са валидни. Едното е полезно и другото е полезно. Някъде, където наистина автомобилите пречат, паяка е по-добре да го има, защото каква е ползата, като колата пречи и стои там със скобите. Паяк трябва да има със сигурност, но  трябва да има и скоби, защото паяка не може да насмогне толкова автомобили. Това не е рекет. Вместо полицаи да издирват  собствениците на автомобилите по регистрационните номера, паяка ще освобождава  от задръствания и  от главоболия. Таксата може да е символична, но зависи и от паркинга и от превоза на колата.

Анкета на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 2 май
Времето на 2 май
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента



Яндекс.Метрика