ХАНДБАЛ: Двама от „Добруджа“ в разширения състав на България за Световната купа

23.05.2019 г. 16:46:27 ч.
/
ХАНДБАЛ: Двама от „Добруджа“ в разширения състав на България за Световната купа
Двама хандбалисти на „Добруджа“ са включени в разширения състав на националния отбор на България за Световната купа. Селекционерът Никола Карастоянов ще повика лявото крило Михаил Нейчев и гарда Пресиян Русенов.

От 8 до 16 юни в столицата на Грузия Тбилиси ще се проведе третото издание на IHF Emerging Nations. Турнирът е организиран от Международната хандбална федерация и на него са поканени държави, в които този спорт се развива, но не са се класирали за голямо първенство. Сред участниците отново е България, която попадна в група с домакина Грузия, САЩ, Ирландия, Малта и Нигерия. В другия поток жребият събра Великобритания, Азербайджан, Китай, Колумбия, Индия и Куба.

По регламент всеки отбор може да разчита само на трима състезатели над 24-годишна възраст. Един от тях ще бъде бившият хандбалист на „Добруджа“ Светлин Димитров, който се състезава във Франция. Той стана голмайстор на първото и второто издание на турнира. Представител на силната френска хандбална школа в националния отбор ще бъде и 20-годишният Кристиан Василев, който също е свързан с Добрич. Той е син на легендата на добруджанския и българския хандбал Илиян Василев – един от най-добрите вратари на страната в цялата история на играта, а сега - треньор във Франция. В състава на България е и добричлията Тансер Надир, който е капитан на „Локомотив“ (Варна).

Градът ни ще има представител и в треньорския щаб – вратарите в националния отбор ще подготвя помощник-треньорът Иван Иванов – Змея.

Георги Андреев – президент и старши треньор на „Добруджа“ пък е отговорник за всички национални отбори на България в мъжки профил.

Коментирайте
Подобни новини
Л.АТЛЕТИКА:  Добър старт за атлетите на СКЛА „Добруджа 99“
Л.АТЛЕТИКА: Добър старт за атлетите на СКЛА „Добруджа 99“
ФУТБОЛ: Продължава победната серия на "Добруджа"
ФУТБОЛ: Продължава победната серия на "Добруджа"
ХАНДБАЛ: Сребърни медали за "Добруджа" на турнира на най-добрите в България
ХАНДБАЛ: Сребърни медали за "Добруджа" на турнира на най-добрите в България
ХАНДБАЛ: "Добруджа" ще играе на финала на турнира в Бургас
ХАНДБАЛ: "Добруджа" ще играе на финала на турнира в БургасЯндекс.Метрика