Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов и д-р Ананиев: Не е въпросът дали, а кога ще дойде вирусът и от всеки един зависи как ще се справим (ВИДЕО)

20.03.2020 г. 13:19:36 ч.
/
Йордан Йорданов и д-р Ананиев: Не е въпросът дали, а кога ще дойде вирусът и от всеки един зависи как ще се справим (ВИДЕО)
В Добрич към момента няма да бъде въведен вечерен час, по-важното е хората сами да осъзнаят каква е опасността и да положат усилия да опазят себе си и близките си. Това каза за медийна група „Добруджа” кметът Йордан Йорданов. Той гостува в предаването ни „Моят град” заедно с управителя на ДКЦ-1 д-р Мариян Ананиев.
„Въздържам се да въведем вечерен час, тъй като наблюдавам, че хората действително се постреснаха и вечер особено почти няма никакво движение навън. Най-лесното е да напишем заповедта и да я разпространим. В случая е важно не да има заповед, а самите хора реално да осъзнаят каква е опасността и да положат усилия да опазят себе си и близките си”, подчерта кметът. 

Той е категоричен, че в конкретната ситуация са нужни кардинални мерки. „Бих подкрепил всякакви кардинални мерки. Каквото зависи от мен, прошка няма да има! Защото и вирусът няма да ни прости. Трябва да е ясно на нашите съграждани, че въпросът не е дали, а кога ще дойде вирусът до нас. И от всеки един от нас зависи дали ще се справим адекватно”, заяви кметът.

Всеки ден и всеки час в Добрич се завръщат хора от страни, които са в забранителния списък на Външно министерство, и се поставят под карантина. Над 60 са в момента, като служителите на общината днес ще обиколят около 40 адреса, за да поставят обозначителни знаци на вратите, че даден човек или семейство са под карантина. „Много е важно да възприемем тази карантина като предпазна мярка, а не така сякаш хората са прокажени. Напротив – те са наши съграждани и ние се опитваме в максимална степен да се погрижим за тях, но искаме да се погрижим и за другите в обществото”, подчерта Йорданов.

Съветът на д-р Мариян Ананиев е, че най-добрата мярка, която всеки трябва да спазва, е дистанцията. „Стойте далече един от друг. Всеки да носи маска, ако няма – да сложи шал. И ръцете да се мият често”, апелира Ананиев.
„Наблюденията ми са, че въведените мерки дават резултат, хората се стреснаха и спазват разпоредбите, с някои отклонения. Апелът ми към всички е да спазваме заповедите, не е нужно да ги разбираме. Ще дойде време да умуваме и да разбираме, сега обаче не е моментът. Просто трябва да изпълняваме!”, каза още управителят на ДКЦ-1.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“



Яндекс.Метрика