Начало >Добруджа >Общество

Иво Мирчев: При всички положения изборният процес ще бъде по-честен

17.05.2021 г. 11:48:03 ч.
/
Иво Мирчев: При всички положения изборният процес ще бъде по-честен
Убеден съм, че в следващите дни ще излизат много неща, за които ние в годините сме говорили, но по някаква причина обществото и националните медии не са реагирали особено сериозно на тях, да не говорим за Прокуратурата и премиера Борисов. Това заяви в ефира на радио „Добруджа“ добричлията Иво Мирчев, който бе депутат от „Демократична България“ в 45-ото НС.
За всичко казано вчера от министър Петков за Българската банка за развитие, ние сме сигнализирали неколкократно през последните 3 години. Сега, когато има служебно правителство, неща може би звучат и по-шокиращо. Тепърва ще се запознаем с върха на айсберга, каза Мирчев. По думите му нещата са много сериозни по отношение степента на корупция в администрацията.  Затова много има за показване, а след това да влезе и в съда, за да не остане ненаказано, коментира Мирчев. Той уточни, че не са спирали да подават сигнали до Прокуратурата. Активно работим с казуса с „Автомагистрали“. Надяваме се министрите в служебното правителство да ни помогнат, защото „Автомагистрали“ е като една черна кутия. Това, което знаем, е, че те преразпределят 5 млрд. лева.
Една инвестиция като магистрала „Хемус“, се използва, за да може под нейния параван да се присвояват милиарди в полза на фирми, близки до Борисов, каза още Мирчев.
Относно промените в Изборния кодекс, Той заяви, че ще бъдат по-спокойни, когато им бъде даде възможност да направят одит на машините, каквото не се е случило преди предишните избори. Такъв одит е нужен, за да се уверим ние и обществото, че машините са неманипулируеми. При всички положения изборният процес ще бъде по-честен. Около 3-5% са обикновено недействителните бюлетини. Това се прави главно от секционните комисии и това е в ущърб на предимно на партиите, които нямат представители в тях, коментира още Мирчев. Той уточни, че гласуваните промени не са перфектни, но по думите му „са добра стъпка към това да се преборим поне частично с купуването на гласове“.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Адреси с аварии във ВиК
Адреси с аварии във ВиК
Общински съвет - Добрич ще заседава днес
Общински съвет - Добрич ще заседава днес
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори



Яндекс.Метрика