Начало >Добруджа >Общество

Иво Пенчев: Срещата в Албена повишава капацитета на общинските съветници /ВИДЕО/

12.10.2017 г. 13:52:23 ч.
/
Иво Пенчев: Срещата в Албена повишава капацитета на  общинските съветници /ВИДЕО/
От 15 до 17 октомври 2017 г. в к.к. „Албена“ ще се проведе XII-та Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. В рамките на форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини като изграждането на електронно управление и намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, предлагането на удобни и достъпни административни услуги, алтернативи за финансиране управлението на отпадъците и други въпроси на устойчивото общинско развитие.
Такива срещи и участието в тях вдигат потенциала на общинските съветници, смята председателят на ОбС-Добрич Иво Пенчев.Споделянето на добри практики и контактите с колеги от другите 265 общини са от изключителна полза. Срещата с ресорни министри в последния ден също е много важна, според  Иво Пенчев.
По време на годишната среща ще се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2017 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. По време на официалната част ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ. Ще бъдат връчени ежегодните награди на НСОРБ, както и Европейския Етикет за добро управление на местно ниво – под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.
Своето участие във форума са заявили над 750 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат Бойко Борисов, министър-председател на Република България, Томислав Дончев, заместник министър-председател, министрите на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков, председателят на ДА „Електронно управление“ Росен Желязков, председатели на парламентарни комисии, заместник-министри, експерти.
На 15 октомври 2017 от 17,00 до 17,30 ч. – Пресконференция на председателя на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов и ръководството на Сдружението
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Областният съвет на БЧК ще проведе годишното си събрание  на 22-ри февруари
Областният съвет на БЧК ще проведе годишното си събрание на 22-ри февруари
Спортистите от КК “Самурай” – партньори на Фондация „Духовност” (ВИДЕО)
Спортистите от КК “Самурай” – партньори на Фондация „Духовност” (ВИДЕО)
Времето на 20 февруари
Времето на 20 февруари
Радослав Симеонов: Историята винаги е терен за упражнение на хора, искащи да се докопат до властта чрез нея (ВИДЕО)
Радослав Симеонов: Историята винаги е терен за упражнение на хора, искащи да се докопат до властта чрез нея (ВИДЕО)Яндекс.Метрика