Начало >Добруджа >Общество

Иво Пенчев: Срещата в Албена повишава капацитета на общинските съветници /ВИДЕО/

12.10.2017 г. 13:52:23 ч.
/
Иво Пенчев: Срещата в Албена повишава капацитета на  общинските съветници /ВИДЕО/
От 15 до 17 октомври 2017 г. в к.к. „Албена“ ще се проведе XII-та Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. В рамките на форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини като изграждането на електронно управление и намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, предлагането на удобни и достъпни административни услуги, алтернативи за финансиране управлението на отпадъците и други въпроси на устойчивото общинско развитие.
Такива срещи и участието в тях вдигат потенциала на общинските съветници, смята председателят на ОбС-Добрич Иво Пенчев.Споделянето на добри практики и контактите с колеги от другите 265 общини са от изключителна полза. Срещата с ресорни министри в последния ден също е много важна, според  Иво Пенчев.
По време на годишната среща ще се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2017 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. По време на официалната част ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ. Ще бъдат връчени ежегодните награди на НСОРБ, както и Европейския Етикет за добро управление на местно ниво – под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.
Своето участие във форума са заявили над 750 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат Бойко Борисов, министър-председател на Република България, Томислав Дончев, заместник министър-председател, министрите на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков, председателят на ДА „Електронно управление“ Росен Желязков, председатели на парламентарни комисии, заместник-министри, експерти.
На 15 октомври 2017 от 17,00 до 17,30 ч. – Пресконференция на председателя на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов и ръководството на Сдружението
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Препълнена зала на концерта „Свята нощ” на Студио „Сарандев”
Препълнена зала на концерта „Свята нощ” на Студио „Сарандев”
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежа
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежаЯндекс.Метрика